Labdarúgó Díszpolgár

Születésnapját ünnepli Keglovich László

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2022.02.04. 06:56

82. születésnapját ünnepli Keglovich László, akit a jeles alkalomból elsők között köszöntött közösségi oldalán Simon Róbert Balázs.

Keglovich László 1958 és 1973 között játszott az ETO-ban, s ezt idő alatt összesen 312 NB I-es mérkőzésen szerepelt, és 28 gólt szerzett. 1963-ban magyar bajnoki címet nyert az ETO-val, 67-ben pedig a bronzéremig jutott a csapat.

A magyar labdarúgás több jelentős sikerének is részese volt, hiszen a zöld-fehérek 1965-ben egészen a BEK (a mai BL elődje) elődöntőig meneteltek, ahol a többek között Eusébioval felálló Benfica jelentette a végállomást. Az ETO edzőjét akkoriban úgy hívták: Hidegkuti Nándor.

Keglovich László tagja volt az 1968-ban a mexikói olimpián aranyérmet nyert magyar válogatottnak is. A legendás labdarúgó 2015. óta Győr díszpolgára.

A legenda február 4-én ünnepli 82. születésnapját, ez alkalomból első között köszöntötte közösségi oldalán a labdarúgót Simon Róbert Balázs. Az országgyűlési képviselő jó kapcsolatot ápol az ünnepelttel, az egyik legnagyobb rajongója és tisztelője.

Kapcsolódó témák: #díszpolgár | #Keglovich László | #labdarúgás | #sport |