Sztárcsapatot győzne le az Euroligában az UNI Győr

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.10.09. 14:31

Kedden, 18 órakor hazai pályán is bemutatkozik a SERCO UNI Győr női kosárlabdacsapata az Euroligában. Az elit sorozatba hat év után visszatérő együttes az olasz Virtus Segafredo Bolognával mérkőzik meg az Egyetemi Csarnokban. A bolognai együttes sztárcsapatnak számít a mezőnyben, s akár még a legjobb négy közé jutásra is esélyesnek tartják. Ennek ellenére a győriek célja, hogy megszerezzék a győzelmet az összecsapáson.

Már a csoportkör első fordulójában, a francia Villeneuve d’Ascq ellen is nagyon közel járt a sikerhez a győri együttes, de hosszabbítást követően 93-92-re végül kikapott. Az idegenbeli találkozó után ezúttal otthon szerepel az UNI Győr. A csapat tagjai bíznak benne, hogy minél több szurkoló segíti majd őket a lelátóról.

,,Nagyon készülünk a Bologna ellen. Az első hazai Euroliga-meccsünkön szeretnénk olyan ritmusban játszani, ahogyan tettük azt a Villeneuve ellen. Teljesen más stílusú kosárlabdát képvisel az olasz alakulat, mint a francia. Ha a kulcsjátékosaikat sikerül semlegesíteni, amire épül majd a taktikánk, akkor esélyünk lehet egy jó mérkőzésre” – fogalmazott Cziczás László vezetőedző.

Ruff-Nagy Dóra, a csapat irányítója szerint sokat tanultak a franciák elleni találkozóból.

,,Jó meccset játszottunk a Villeneuve ellen. Lehet belőle építkezni. Reméljük, az első hazai Euroliga-találkozónk komoly támogatást kapunk a lelátóról. Bízom benne, hogy hasonlóan szoros összecsapást tudunk játszani a Bolognával. Ha úgy játszunk, ahogyan Franciaországban, akkor akár meg is lehet az első győzelem” – bizakodott a kosárlabdázó.

Csapattársa, Hegedűs Janka is optimistán várja a Bologna elleni mérkőzést, amelyen bravúrt szeretnének elérni.

,,Az előző mérkőzésen bemutattuk, hogy helyünk van az Euroligában, és akár meccseket is tudunk majd nyerni, bár a Villeneuve ellen kicsúszott a kezünkből a győzelem. Tudom, hogy mindenki szívvel-lélekkel játszik majd, és mindent megtesz, hogy győzni tudjunk az első hazai Euroliga-mérkőzésünkön. Hatalmas lelki segítség lesz mindannyiunk számára, hogy a szurkolóink előtt, hazai környezetben léphetünk pályára. A mérkőzés előtti napon még átbeszéljük a technikai részleteket, kinek mi lesz a feladata a pályán. Készen állunk rá, hogy meglegyen az első győzelmünk az Euroligában – fogadkozott Hegedűs Janka.

Kapcsolódó témák: #euroliga | #kosárlabda |