Labdarúgás

Szőcs anyaként is a legjobb szeretne lenni

Pécskai István
2022.03.12. 14:08

A jövőben már nemcsak a futballpályán, hanem anyaként is helyt kell állnia az ETO FC női csapatát erősítő Szőcs Rékának. A 99-szeres magyar válogatott kapus a nyárra várja születendő gyermekét. Klubja így az elkövetkezendő időszakban nem számíthat a focista játékára, aki utánpótlásedzőként sem tudja segíteni az ETO-t a továbbiakban.

Szőcs jól érzi magát, s szerencsére a baba egészségi állapotával is minden rendben van.

,,Most kezdett el fájni a hátam és nőni a pocakom. Boldog vagyok, mert kisfiam lesz. Az is eldőlt már, hogy az Olivér nevet kapja. A csapattársaim nagyon örültek a hírnek, várják már, hogy megszülessen a pici. Kicsit féltem tőle, miként reagálnak a bejelentésemre, de mindenki pozitív volt, elmondták, hogy a legjobbakat kívánják nekem, és várnak vissza a csapathoz. Az egyik legjobb barátnőm már anyuka, így mindenben igyekszik segíteni, megpróbál hasznos tanácsokkal ellátni, ahogy a testvérem is. Csak azt sajnálom, hogy édesanyám mindezt már nem érhette meg” – mondta Szőcs Réka a Győr+ Médiának.

A focista számára hatalmas kihívást jelent, hogy anyaként is a legjobb legyen.

,,Természetesen van bennem félelem, hogyan oldjak meg majd egy-egy nehéz szituációt. Ugyanakkor bízom benne, az anyai ösztönök majd mindig segítenek. Igyekszem türelmes lenni és mindig a gyermekem számára legjobb döntést meghozni – tette hozzá Réka, aki biztos benne, hogy folytatja karrierjét. – A válogatott vezetése biztosított róla, hogy számítanak rám a jövőben, és bízom benne, hogy az ETO-ban is folytathatom. Az a célom, hogy idővel visszatérjek a pályára, meg sem fordult a fejemben, hogy visszavonuljak.”

A kapus a pályán kívülről szurkol a győri gárdának, hogy jól sikerüljön a tavaszi szezon.

,,Úgy érzem, a csapat remekül erősített a téli átigazolási szezonban. A védelmünk eddig is nagyon szilárd volt, az egyik, hanem a legjobb az élvonalban. Bizakodó vagyok, ami a folytatást illeti. Igyekszem minden meccsen ott lenni és szurkolni a társaimnak. Minden esély megvan rá, hogy ne csak ebben a szezonban, hanem az elkövetkezendő években is élcsapat legyen az ETO az NB I.-ben” – fogalmazott Szőcs.

Kapcsolódó témák: #babavárás | #labdarúgás |