Bundesliga

Szoboszlai bemutatkozott, Novothny gólt szerzett a Dortmund ellen

Fotó: Facebook/RB Leipzig
MTI
2021.07.17. 19:09

Szoboszlai Dominik hosszú idő után bemutatkozott új csapatában, az RB Leipzigben: a magyar válogatott futballista szombaton a holland AZ Alkmaar elleni felkészülési mérkőzésen debütált a Bundesliga ezüstérmesénél.

A húszesztendős középpályás a téli átigazolási szezonban került a német együtteshez – amelyben két válogatottbeli csapattársa, Gulácsi Péter és Willi Orbán is szerepel -, azonban makacs szeméremcsont-gyulladása miatt a teljes tavaszi idényt kihagyta, és a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon sem állhatott Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére. Gulácsi és Orbán még nem volt ott a csapatban.

Szoboszlai ezt megelőzően legutóbb tavaly december 20-án, még a Salzburg játékosként lépett pályára, azaz 210 nap kihagyás után játszott újra mérkőzést, amelyet a német együttes a 19 éves Lazar Samardzic góljával nyert meg.

Fotó: Facebook/RB Leipzig

A német élvonalba visszatérő VfL Bochum magyar csatára, Novothny Soma is emlékezetes napot zárt, ugyanis gólt szerzett az előző idényben harmadik Borussia Dortmund elleni barátságos találkozón, melyen csapata 3-1-re győzött.

Kapcsolódó témák: #Bundesliga |