Szlovák csatárral lett teljes az ETO női focicsapatanák a kerete

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.08.10. 13:00

Az ETO FC Győr élvonalbeli női labdarúgócsapata szerződtette a szlovák válogatott Stela Semanovát. A 22 esztendős csatár a zöld-fehérek hetedik nyári igazolása.

Az eperjesi születésű Semanova a Partizan Bardejov csapatában kezdte pályafutását, ahol aztán szlovák bajnok is lett. Az utóbbi időszakban egy-egy esztendőt töltött a szlovák Slovan Bratislava, a ciprusi Aris Limassol és az olasz Hellas Verona együttesében. A támadó a Bajnokok Ligájában is pályára lépett, és immáron tizenhatszoros szlovák válogatottnak mondhatja magát.

,,Összeállt a keretünk a hamarosan induló bajnokságra. A tavalyi kupagyőztes és bajnoki döntős csapatunkból tizenkét játékosunk maradt, hozzájuk érkezett a hét új igazolásunk, valamint jelenleg az utánpótlásunkból négy fiatal is a felnőtt csapattal készül. Azt gondolom, megint erős együttesünk lesz, amely joggal tűzheti ki maga elé a legmagasabb célokat. A felkészülésünket egyébként rengeteg sérülés nehezítette, így a rangos külföldi ellenfelekkel szembeni mérkőzéseinken, sajnos, nem tudtunk a legideálisabb összeállításunkban pályára lépni, de ennek ellenére, a szlovén és az osztrák bajnok, valamint a cseh BL-induló ellen is remekül helyt álltunk. Jelen pillanatban is még több játékosunk végez külön munkát, így csak bizakodhatunk abban, hogy a bajnoki rajtra mindenkire számíthat majd a szakmai stáb – mondta Horváth Cs. Attila, az ETO FC Győr női szakág vezetője.

A zöld-fehér gárda az első nyári hazai nemzetközi felkészülési mérkőzését szombaton 11 órakor játssza az osztrák első osztályú First Vienna együttese ellen.

Kapcsolódó témák: #átigazolás | #labdarúgás |