Labdarúgás

Szlovák bajnokkal és fehérorosz válogatottal is erősít a Gyirmót

Fotó: gyirmotfc.hu
Győr+
2022.01.20. 19:47

Nem tétlenkedik a téli átigazolási szezonban a Gyirmót FC Győr: egy héten belül már a harmadik új igazolását jelentette be a klub. A cél a csapat megerősítése és a bentmaradás az NBI-ben.

Az első téli igazolás Denis Ventura volt. A korábbi volt szlovák utánpótlás válogatott középpályás a román élvonalbeli Academica Clincentől érkezett Gyirmótra, miután szerződést bontott romániai klubjával. A 26 éves 182 centiméter magas középpályás Szlovákiában az FK Senica és SFK Sered csapatában összesen 112 élvonalbeli mérkőzésen szerepelt, és 6 gólt szerzett, majd a Román bajnokságban 52 mérkőzésen lépett pályára és ez idő alatt 2 gólt szerzett. Többször szerepelt az U18-as, később az U20-as utánpótlás válogatottban. A román bajnokság legtöbb labdát szerző középpályásai közé tartozott az elmúlt szezonban.

Denis Ventura

A második új játékos Gino van Kissel, aki holland és curacaoi kettős állampolgár. Az Alkmaar utánpótlás bázisán nevelkedett, később pedig az Ajax U21-es csapatának is tagja volt.

Legeredményesebb szezonját 2015-2016-ban a szlovák első osztályban, a Trencsén csapatában töltötte, ahol 33 tétmérkőzésen 17 gólig jutott, így a bajnokság gólkirálya lett.

Gino van Kissel

Van Kissel több ízben megfordult a szlovák csapatnál, ahol összesen 91 mérkőzésen 37 találat mellett kiosztott 28 gólpasszt is. Később játszott a Slavia Praha csapatánál, akikkel a 2016-2017-es idényben cseh bajnoki címet ünnepelt. A kétszeres szlovák bajnok és kétszeres szlovák kupagyőztes labdarúgó az elmúlt szezonban a görög Olympiakos Nicosia együttesében 20 mérkőzésen 3 gólt szerzett. 2015-óta a curacaoi válogatott tagja.

A harmadik új igazolás Vladislav Klimovich. Az ő szerződtetését ma jelentette be a klub.

Klimovich utánpótlás éveit a BATE Boriszov csapatánál töltötte, majd 18 évesen mutatkozott be a klub felnőtt csapatában, ahol két ízben nyert bajnokságot, valamint egy-egy alkalommal fehérorosz szuperkupa és kupagyőztes. Az Isloch Minszk csapatával Fehérorosz másodosztályú bajnok, az FK Jelgava együttesével pedig Lett Kupagyőztes. A fehérorosz első osztályban 147 mérkőzésen 21 találatot, illetve 21 gólpasszot jegyez.

2017 novembere óta 19 alkalommal lépett pályára hazája válogatottjának színeiben, többek között az elmúlt időszakban a világbajnoki selejtezőkön 8 alkalommal lépett pályára.

Vladislav Klimovich

A Gyirmót 14 ponttal jelenleg az utolsó helyen áll az NB-es bajnokságban, és az idei első fordulóban jövő szombaton a Budapest Honvéd vendége lesz.

Forrás: gyirmotfc.hu

Kapcsolódó témák: #átigazolás | #Gyirmót FC | #labdarúgás | #NBI. |