Szívproblémák miatt vonul vissza Valter Attila 27 éves csapattársa

MTI Fotó: depositphotos
2023.09.21. 11:27

Szívizomproblémák miatt befejezi pályafutását az országúti kerékpáros Nathan Van Hooydonck, Valter Attila csapattársa.

A Jumbo–Visma 27 esztendős belga bringását szerdán engedték haza a kórházból, miután defibrillátort ültettek be a szervezetébe.

Van Hooydonck múlt kedden autóvezetés közben rosszul lett, balesetet szenvedett és kritikus állapotban szállították kórházba, rövid ideig mesterséges kómában tartották, majd felébredt. Mellette utazó várandós felesége nem sérült meg a balesetben, amelynek napján csapattársa és jóbarátja, a dán Jonas Vingegaard neki ajánlotta szakaszgyőzelmét a Vuelta a Espanán.

,,Ráébredtem, hogy nagyon szerencsés vagyok, alakulhatott volna nagyon másképp is, ha nem kapok ilyen gyorsan szakszerű segítséget. Jól vagyok, de még meg kell birkóznom a ténnyel, hogy ez a profi pályafutásom végét jelenti” – fogalmazott Van Hooydonck, aki korábban a CCC-nél is volt Valter csapattársa.

Négy háromhetes viadalon szerepelt, a Jumbo–Visma színeiben három Grand Touron vett részt: 2021-ben a szlovén Primoz Roglic Vuelta-sikeréhez járult hozzá, tavaly és idén júliusban pedig Vingegaard Tour de France-győzelméből vette ki a részét segítőként. Utolsó profi megmérettetése a brit körverseny volt szeptember elején.

Fotó: depositphotos

Kapcsolódó témák: #kerékpár | #szívprobléma |