Szívinfarktust kapott a világ egyik legjobb futballbírója

Illusztráció: Pixabay
Pécskai István
2022.03.28. 11:20

Megműtötték Ovidiu Hategan futballbírót, aki szívinfarktust kapott. A 41 éves román játékvezető, akit szakmájában a világ egyik legjobbjának tartanak, az otthonában lett rosszul. Fájdalmat érzett a mellkasában, ezért autóba ült, s az aradi kórházba ment.

A gsp.ro román oldal szerint az orvosok közölték vele, hogy szívrohamot kapott, ezért sürgősen Temesvárra szállították, ahol meg is műtötték. Hategan az otthonában tartózkodott, amikor rosszul lett. Mindez nem sokkal azután történt, hogy a játékvezető befejezte az aznapi edzését. A bíró polgári foglalkozása egyébként orvos, így könnyedén fel tudta ismerni az infarktus tüneteit.

Miután Temesvárra szállították, azonnal a műtőbe vitték. Egy érfalat kitámasztó fémhálót építettek a szervezetébe, és a hétvégéig biztosan orvosi felügyelet alatt marad majd. A műtétet követően, késő este Hategan már jól volt, beszélt a családjával. Egyelőre megfigyelés alatt tartják a kórházban.

Hategan 2008 óta áll a nemzetközi szövetség (FIFA) alkalmazásában. Nemzetközi szinten még legalább négy évig bíráskodhatna, Romániában pedig addig, amíg jól teljesít a fizikális teszteket. A vasárnap este elszenvedett infarktus azonban akár a játékvezető pályafutásának a végét is jelentheti. A román bajnokságban legutóbb március 3-án az Arges és az FCSB összecsapását (1-0) vezette, a legutóbbi nemzetközi mérkőzése pedig a Bajnokok Ligájában, az Atlético Madrid–Manchester United (1-1) nyolcaddöntő volt.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #szívinfarktus |