Fucsovics

„Szinte százszázalékos állapotban vagyok”

Fotó: dorko.hu
MTI
2021.08.29. 20:15

Már nem hátráltatja vállsérülés Fucsovics Mártont, aki kedden kezdi meg szereplését az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

“Wimbledon után volt egy elhúzódó vállsérülésem, emiatt nem tudtam játszani az olimpián és Torontóban sem, és csak két hete kezdtem el rendesen edzeni” – nyilatkozta vasárnap az M1 aktuális csatornának a világranglistán 44. magyar játékos. “Cincinnatiben és Winston-Salemben az volt fontos, hogy tudjak meccseket vívni, mostanra pedig szinte százszázalékos állapotban vagyok.”    

Az MTK sportolója csalódottan beszélt az elszalasztott tokiói játékokról:    

“Megviselt, hogy 29 évesen lemaradtam az első olimpiámról, de három év múlva remélem, hogy ott lehetek Párizsban” – jelentette ki, majd rátért a New York-i napokra: “Csütörtökön érkeztem meg a US Openre, azóta napi két-három tenisz mellett egy-egy kondiedzés van. Kedden lépek először pályára, napról napra jobban megy a játék. Külön örülök, hogy Gálfi Dalma felkerült a selejtezőből a főtóblára. Sikerült végre meglépnie ezt a szintet, és remélem, hogy még jó párszor át fogja élni ezt.”    

Ami első ellenfelét, a 88. helyen álló olasz Andreas Seppit illeti, Fucsovics Márton úgy vélekedett:    

“Mondhatni, hogy Seppi ideális ellenfél az első fordulóban, örülök, hogy nem Djokoviccsal vagy Nadallal kezdek. Persze itt már nincs jó sorsolás vagy könnyű ellenfél. Azt szoktam mondani, hogy akkor derül ki, hogy jó-e a sorsolásom, ha megnyerem a mérkőzést” – tette hozzá a magyar éljátékos, akire továbbjutás esetén a 10. kiemelt lengyel Hubert Hurkacz vagy a fehérorosz Jegor Geraszimov vár majd.
Kapcsolódó témák: #tenisz |