Testhőmérséklet-mérés és utazási tilalom

Szigorú megelőző intézkedések a női kosarasoknál

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.08.18. 15:48

Szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be a járványhelyzet miatt az UNI Győr MÉLY-ÚT csapatánál.

A klub honlapján kedden megjelent, Fűzy András elnök által jegyzett közlemény emlékeztet rá, hogy a környező országokban ismét növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma, ami a sportéletre is hatással van.

Mint írják: a klub felelősen gondolkodik a helyzetről, és megpróbál a lehetőségekhez mérten mindent megtenni a megelőzés érdekében, ezért az alábbi szabályokat léptették életbe, hogy megelőzzék, illetve minimalizálják az esetleges megbetegedéseket:

„A sportolók és a szakmai stáb tagjai részére a klubvezetés megtiltja a zárt téri kulturális és szórakozási helyszínek látogatását, a külföldre utazást és Győr elhagyását. Utóbbi alól külön engedélyt adhat az elnök, a klubigazgató és a vezetőedző.”

„A klub minden csapatánál kötelező az edzés előtt testhőmérséklet mérése, valamint az adatok rögzítése; a labdák edzés utáni fertőtlenítése; edzés előtt és után a kézfertőtlenítés, a csapatok buszainak fertőtlenítése utazás előtt.”

„Külső személyek (rokonok, szurkolók, sajtó munkatársai) kizárólag szájmaszk viselése mellett tartózkodhatnak a sportolók közelében.”

„Mindenkinek jelentenie kell, ha közvetlen környezetében fertőzött személyt észlelnek.

„Aki bármilyen klubon kívüli sporteseményen vesz részt, csak két negatív teszttel térhet vissza csapatához, melynek költségeit vállalnia kell (ez alól kivétel a 2020. augusztus 17. előtt megkezdett utánpótlásprogramok. Esetükben is kötelező legalább egy negatív teszt bemutatása, melynek költségeit a Széchenyi Kosárlabda Akadémia SE megtéríti).”

Forrás: UNI-Győr MÉLY-ÚT

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #sport | #UNI-Győr MÉLY-ÚT |