Szezonkezdés döntetlennel

Fotó: MeklizFotó, Erdélyi Zsolt
Győr+
2022.09.04. 08:21

Hatvan percig küzdöttek a csapatok, ám ezen a napon nem dőlt el, ki a jobb, döntetlen végeredménnyel zárult a rangadó.

A mérkőzést a Paár, Ujvári, Mátés, Rosta, Sövegjártó, Nagy sorral kezdte a győri csapat, a kapuban Pulaival. A harmadik percben egyből emberhátrányba kerültek, miután Rosta követett el szabálytalanságot. A veszprémiek fél perccel később szintén kettő perces kiállítást kaptak, így egyenlő létszámban voltak a csapatok. A hetedik percben Ásványi szerezte meg az első találatot (7. perc 1-2), ezzel beindult a gólgyártás és a 11. percben Ásványi második találatával 4-4-re zárkózott fel a győri együttes.

Ujvári is többször eredményes volt a távoli zónákból, sőt a hétmétereseket is ő értékesítette, így a 17. percben már 7-5-re vezetett az Agrofeed ETO-UNI Győr. Időt is kért a vendégek vezetőedzője, azonban az előnyünk ezt követően sem csökkent, sőt, Nagy kapufás góljával négy gólos előnyre tettek szert a hazaiak (21. perc 10-6). Öt perces gólcsend érkezett mindkét oldalon, melyet a vendégek hétméteresből szerzett találata tört meg (27. perc 10-7). A veszprémiek percei következtek, akik zsinórban három gólt szereztek, így egy gólra csökkent a hazaiak előnye (29. perc 10-9). Az utolsó percben mindkét oldalon 1-1 találat született, így a félidei eredmény 11-10.

A második játékrészre a Paár, Ujvári, Sokoray, Ásványi, Sövegjártó, Nagy sort küldte pályára a vezetőedző, Bencze József, a kapuban továbbra is Pulaival. Két Ujvári és egy Sövegjártó találattal kezdődött az újabb félidő, a 33. percben 14-12 volt az állás. 16-13-nál a 37. percben a vendégek a mérkőzés során másodszor is időt kértek, ám a folytatás veszprémi emberhátrányt hozott egy Paár által értékesített hétméteressel (39. perc 17-14). Másodszor is a kispadra kényszerült Goór szabálytalanságát követően, ez idő alatt fel is zárkóztak a veszprémi fiatalok, a 42. percben 18-18-as állást mutatott az eredményjelző.

Ismét öt percig nem sikerült a győri góllövés, de Ujvári és Nagy találataival kétgólos előnybe került az Agrofeed ETO-UNI Győr (45. perc 20-18). Ásványi kiállítása alatt a Veszprém sokadszorra felzárkózott, sőt a 49. percben át is vette a vezetést hosszú idő után először (21-22). Időt is kért Bencze József és két irányítós játékkal próbálta felrázni támadásaikat, védekezésben pedig továbbra is Győri-Dani és Goór érkeztek a falba. Paár egy rontott ziccerét két gyors találattal javította, majd Sövegjártó is az ellenfél kapujába bombázott (53. perc 25-24). Paár hétméteresével megőrizték előnyüket, azonban Pulai kapujában is landolt egy büntetőből szerzett gól (60. perc 26-26). Az utolsó hazai támadásra még volt pár másodperc időkérést követően, de Győri-Dani ezúttal nem értékesítette helyzetét.

A végeredmény: 26-26.

Galéria: MeklizFotó, Erdélyi Zsolt

Forrás: etokc.hu