Az NB1/B-s férfi bajnokság sem folytatódik

Szerződést bontott játékosaival az ETO-SZESE

Fotó: ETO SZESE
Győr+
2020.04.10. 11:25

Az AGROFEED-ETO-SZESE NB I/B-s férficsapata is nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt. Olyannyira, hogy a klubvezetés úgy döntött: az első csapatban szereplő játékosokkal fennálló megbízási szerződést március 31-i hatállyal közös megegyezéssel megszüntette.

Auer Károly elnök nagyon sajnálja, hogy ez a döntést kellett meghozniuk, de a jelenlegi országos veszélyhelyzetben nem volt más lehetőségük. „Sajnos támogatóink anyagi segítsége, melyből finanszírozni tudtuk az NB I/B-s első csapat játékosait, jelenleg az országosan kialakult kritikus helyzetben nem a sportra fordítódnak, hanem más, sokkal fontosabb helyre kerülnek. A gazdasági krízis helyzetben ez abszolút érthető a részükről, így felelős vezetőként kellett ezt a fájdalmas döntést meghozni. Nem szabad azonban feladnunk, már most terveznünk kell a jövőt, hogy az újraindulásra egyáltalán maradjon lehetőségünk. Várhatóan a gazdasági körülmények nagy hatással lesznek a kézilabda sportágra is, így más feltételek mellett tudnak majd a sportszervezetek játékosokat alkalmazni, ahogyan klubunk is. A vezetőség minden lehetőséget számba véve hozta meg ezt döntést, a játékosok érvényes amatőr játékengedéllyel, továbbra is a SZESE játékosai, amint a sport élet újra indul a kézilabdában is, aki továbbra is szeretne az ETO SZESE csapatában kézilabdázni, nyitott kapukra talál részünkről” – mondta Auer Károly.

Auer Károly
Fotó: Győr+ archívum

Időközben a Magyar Kézilabda Szövetségben (MKSZ) döntés született arról, hogy a bajnokság nem folytatódik. (Erről itt írtunk.)

Tervezni a mostani gazdasági helyzetben egyáltalán nem könnyű, de a győri kézilabda szerelmesei bíznak abban, hogy az ország mielőbb túljut a nehézségeken, és újra indul szeretett sportágunk is.

„Az mindenesetre reményteli, hogy az idei évre tervezett TAO programjainkból az online felületeken munkát végző utánpótlás edzőinket erre az évre finanszírozni tudjuk. A 2020-21-s szezonra tervezett programjainkat jóváhagyta az MKSZ. Ezek működtetésére elő kell teremtenünk a szükséges anyagi fedezetet, melyek TAO felajánlások formájában érkezhetnek egyesületünkhöz. Tudjuk, hogy a gazdasági életben most teljesen más prioritások lehetnek, de bízunk benne, hogy partnereink segítségével sikerül megvalósítani a feltöltéseket. Minél előbb térjen vissza az életünkbe a sport és minden jó dolog, ami ezzel összefügg.

“Akármeddig is kell várnunk, bizakodóak vagyunk, biztosan lesz újra férfi és női kézilabda Győrben, addig is mindenki vigyázzon magára és szeretteire”

– mondta végezetül a klubvezető.

Kapcsolódó témák: #ETO-SZESE | #kézilabda |