Interjú Tímár Krisztiánnal

„Szeretnénk magunk mellé állítani a szurkolókat”

Fotó: eto.hu
Pécskai István
2022.07.11. 11:45

Tímár Krisztiánt nevezték ki az NB II-es ETO FC vezetőedzőjének. A szakember játékosként négy alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, légiósként futballozott Finnországban, Angliában és Vietnamban, idehaza pedig többek között a Videotont és a Ferencvárost is erősítette. A 42 éves tréner legutóbb az U19-es válogatott szövetségi edzőjeként tevékenykedett, most kétéves szerződést kötött a győri klubbal.

Sokat gondolkodott rajta, hogy elfogadja az ETO ajánlatát?
Nem kellett nagyon töprengenem a döntésen. Örültem a felkérésnek, rendkívül megtisztelő, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál vállalhatok szerepet. Hatalmas lelkesedéssel vágtam bele a munkába.

A szurkolók vágya, hogy a gárda mihamarabb visszajusson az élvonalba. Reális elvárásnak tartja ezt?
Előrébb szeretnénk végezni a bajnokságban, mint a tavalyi szezonban, de minden attól függ, hogyan sikerül megerősíteni a csapatot. Nem kérdés, hogy a táblázat első felében kell zárnunk, s remélhetőleg akár még a dobogóra is odaérhetünk. Azt látni kell, hogy az NB II mezőnye rendkívül erős, elég csak az MTK-t, a Gyirmótot vagy a Diósgyőrt említeni. Szeretnénk türelmet kérni a szurkolóinktól.

Nyilván azért kéri ezt a drukkerektől, mert egy csapat felépítése nem megy egyik napról a másikra, időt vesz igénybe. Hosszú távra tervez Győrben?
Igen. Úgy vélem, a klubnak fényes a jövőképe a tulajdonosváltást követően. Sikerre éhesek vagyunk, de reálisan kell gondolkoznunk. A klubnál senki sem mondta nekem, hogy kötelező rögtön, az első idényben kivívni a feljutást. Természetesen ígérem, mindent megteszünk ennek érdekében, s én lennék a legboldogabb, ha ez már a következő szezonban sikerülne.

Milyen játékosokkal kívánja megerősíteni a keretet?
Elsősorban fiatal, tehetséges futballistákat szeretnénk szerződtetni, akik hosszú távon erősíthetik az ETO-t. Természetesen kiemelt figyelemmel követjük az akadémia növendékeit. A klubnak hatalmas értéke az utánpótlása, bízom benne, hogy minél több saját nevelésű futballistát tudunk beépíteni a csapatba.

Számít a gárda rutinos tagjaira, például Priskin Tamásra és Kiss Mátéra?
Most fogom csak igazán megismerni a keret tagjait, de természetesen ezek a játékosok fontos elemei a csapatnak, a tapasztalatukkal sokat segíthetnek a fiataloknak.

Milyen futballt ígér az ETO szurkolóinak?
Az én hitvallásom szerint egy csapatnak kezdeményező focit kell játszania. Agilis, kemény és fegyelmezett védekezésre van szükség, s a cél, hogy ebből hatékonyan tudjunk támadásokat indítani, majd gólokat szerezni. Ígérhetem, a játékosaim a kezdő sípszótól egészen a lefújásig küzdeni, hajtani, ha kell, csúszni-mászni fognak a győzelemért.

Bízik abban, hogy sikerül a csapatnak elnyerni a közönség bizalmát?

Ezért dolgozunk. Az ETO-drukkerek támogatása óriási erőt adhat a meccseinken, egyértelműen értük futballozunk. A hozzáállásunkkal és a teljesítményünkkel szeretnénk magunk mellé állítani a szurkolókat.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |