Szép volt, Luca! Győri Eb-bronzérem Kung Fuban

Pécskai István
2023.12.22. 09:35

Győr tradicionálisan sportos városnak mondható, számtalan sportágban tartoznak a világ élvonalába a győri versenyzők. Már Kung Fuban is! Frankó Lucára különösen büszkék lehetünk, hiszen formagyakorlatban bronzérmet szerzett a decemberi, Törökországban rendezett Wushu és Kung Fu Európa-bajnokságon. A Kisalföldi Shaolin Kung Fu Sportegyesület klasszisa képviselte hazánkat a kontinensviadalon, amelyen minden várakozását felülmúlva teljesített.

Természetesen a legjobb tudásom szerint igyekeztem felkészülni az Eb-re, nagyon sokat edzettem, hetente hat-nyolc alkalommal. Ennek ellenére nem számítottam rá, hogy ilyen előkelő helyezést érek el, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült. Rendkívül kemény mezőny volt az Európa-bajnokságon. Sok kiváló versenyző indult a kategóriámban, olyan országok képviselői, amelyek a sportág élvonalába tartoznak” – árulta el Frankó Luca a Győr+ Médiának.

Adódik a kérdés, miért választ egy nő küzdősportot?

Anyukám íratott be kungfuzni nyolc éves koromban. Az elsődleges cél az volt, hogy ismerkedjek meg a harcművészettel, ami segíthet abban, hogy adott esetben meg tudjam magam védeni az utcán, ha megtámadnak. Most már tizennégy éve űzöm a sportágat, nagyon szeretem a Kung Fut, amely sok mindenre, például a kitartásra is megtanított” – árulta el a sportoló, aki többszörös országos bajnoknak, 2x-es magyar bajnoknak és többszörös stílusbajnoknak mondhatja magát.

Az Eb-bronzérem megszerzése után továbbra is éhes a sikerre.

Szeretnék a jövőben még több nemzetközi megméretésen elindulni. Jelenleg piros öves versenyző vagyok, a célom, hogy megszerezzem a feketét, amely a legmagasabb rangot jelenti. A sport mellett egyébként egyetemre járok és dolgozom is, sohasem unatkozom. A tréneremnek, Cser Istvánnak nagyon sokat köszönhetek, rengeteget tud hozzátenni a fejlődésemhez. Gyerekkorom óta ő az edzőm, második apukaként tekintek rá” – tette hozzá Luca, akinek a következő nagy megméretése a márciusi Világkupa lesz, amelyet majd Mosonmagyaróváron rendeznek.

Úgy látja, a Kung Fu egyre népszerűbbé válik hazánkban, s azon belül a régiónkban is. Csornán például rengetegen űzik a sportágat, de Győrben is kedvelik. Az országban összesen tíz városban működik Kung Fu egyesület.

Kapcsolódó témák: #élsport | #kung fu | #küzdősport |