Hirdetés
Győri Úszó SE

Szenzációs úszással Vb-negyedik Szabó Szebasztián!

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Győr+ / MTI
2022.06.24. 18:14

Újabb elképesztő egyéni csúcsot repesztve, a dobogóról éppen csak lemaradva negyedik helyen zárt az 50 méteres gyorsúszás világbajnoki döntőjében a Győri Úszó SE kiválósága.

Hirdetés

Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen eredményt értem el, mert azt hittem, ötven pillangón leszek eredményesebb. Ez most egy nagyon jó úszás volt, százegy százalékot adtam ki magamból. Fantasztikus érzés, hogy ott vagyok a világ legjobbjai között.” – nyilatkozta Szebasztián közvetlenül a futam után, akit óriási ovációval köszöntött a Duna Aréna közönsége.

 A győri versenyző óriási egyéni csúccsal, 21.60 másodperces idővel csapott célba.

Hirdetés

Szebasztián csütörtökön az előfutamban beállította egyéni legjobbját (21.99), amit aztán az elődöntőben alaposan megjavított (21.81), így a hetedik helyen várta a finálét. Kiválóan kapta el a rajtot és végig harcban volt a dobogóért, végül a benyúlásnál a francia Maxime Grousset három századdal jobbnak bizonyult nála. Diadalmaskodott a brit Benjamin Proud, aki a szám történetének első brit győztese lett.

Ebben a számban ez a magyar úszósport történetének legjobb eredménye, hiszen a korábbi egyetlen magyar döntős, Takács Krisztián 2011-ben Sanghajban a hatodik helyen végzett.

Szebasztián a döntő után jelezte azt is: a soron következő párizsi olimpián az 50 gyors lesz a fő száma.

Eredmények:
férfi 50 m gyors, világbajnok:
    ——————————
1. Benjamin Proud (Nagy-Britannia) 21.32 másodperc
2. Michael Andrew (Egyesült Államok) 21.41
3. Maxime Grousset (Franciaország) 21.57
4. SZABÓ SZEBASZTIÁN 21.60

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #úszás | #világbajnokság |
likeold
a fb oldalunkat