Álomjátékkal menetelt a BL Final Fourba az Audi ETO

Győr+ / MTI Fotó: O. Jakócs Péter
2023.05.06. 19:37

Zöldbe öltözött Audi Aréna ünnepelte a győri hölgyek győzelmét a dán Odense ellen EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombat esti visszavágóján. Ambros Martín tanítványai csúcskézilabdát bemutatva biztosították helyüket a legjobb négy között a Bajnokok Ligájában!

Az ötszörös BL-győztes győriek keretéből Veronica Kristiansen és Silje Solberg, a dánoktól pedig Althea Reinhardt, Mie Höjlund és Mia Rej hiányzott.

A mieink két percen belül 3-0-ra elléptek, és a különbség nagyjából állandósult a folytatásban. Még 12 perc sem telt el, amikor Ana Gros már ötödször talált be, és csapattársai is rendkívül összeszedetten, szinte hiba nélkül kézilabdáztak. Az Odense vezetőedzője, Ulrik Kirkely – aki nyártól éppen az ETO-t irányítja majd – a találkozó harmadánál, 15-10-es hátrányban időt kért, de a hazaiaknál Gros mellett Schatzl Nadine és Estelle Nze Minko is remekelt, így már a szünet előtt eldőlt a párharc (21-14).

Lehengerlő kezdést produkált Ambros Martín vezetőedző utolsó győri BL-meccsének második félidejében csapata: hét perc alatt hét gólt lőtt és egyet sem kapott (28-14). A dánok több mint tíz percig nem találtak be, utána viszont csökkenteni tudták a különbséget, és végül “csak” kilenccel veszítettek.

Ana Gros tíz, Estelle Nze Minko hét, Schatzl Nadine öt találattal, Sandra Toft nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Bo van Wetering hat, Maren Aardahl és Larissa Nüsser négy-négy gólt lőtt. A két csapat nyolcadik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, és egy döntetlen mellett hetedszer nyert az ETO.

Győri Audi ETO KC-Odense HB (dán) 37-28 (21-14)

lövések/gólok: 57/37, illetve 43/28
gólok hétméteresből: 6/5, illetve 4/3, kiállítások: 4, illetve 8 perc
Továbbjutott: a Győr, kettős győzelemmel, 66-55-ös összesítéssel.

Ambros Martín:Ez volt az utolsó BL-találkozóm ebben a csarnokban, ezért rendkívül különös este volt ez a mai számomra. Próbáltam magamat is biztatni, hogy élvezzem a játékot. Az első találkozón megszerzett kétgólos előny azonban veszélyt is rejtett magában, mert abból könnyen lehet egál. Egész héten arról beszéltünk a lányokkal, hogy el kell felejtenünk, hogy előnyben vagyunk és csak a mai mérkőzésre szabad koncentrálnunk. Az első félidőben a védekezésünk helyenként még nem teljesen állt össze, a támadójátékunkat viszont öröm volt nézni, könnyen születtek a góljaink, majd a visszarendeződéseink is jól sikerültek. Remek két meccset játszottunk. Szeretném megköszönni a győri szurkolóknak nem csak a ma esti fantasztikus szurkolást, hanem, hogy mindvégig a csapat mellett álltak.

Faluvégi Dorottya: „Nagyon boldog vagyok, fantasztikus ezt győzelmet most megélni! Az a plusz is kijött belőlünk, ami az első találkozón nem sikerült. Higgadtan érkeztünk ki a pályára, most pedig az ünneplés következik!”

Schatzl Nadine: „Ki voltunk éhezve erre a sikerre, ahogy a csapat, én is szerettem volna én mindent beleadni, és nagyon boldog vagyok, hogy így alakult a mai mérkőzés. Remélem, hogy ezt a formát hozzuk majd a Final Fourban is!”

Az ETO 15. alkalommal jutott elődöntőbe a BL-ben. A négyes döntőre június 3-4-én kerül sor a budapesti MVM Dome-ban.

A címvédő norvég Vipers Kristiansand is ott lesz a négyes döntőben, mivel a negyeddöntő szombati visszavágóján házigazdaként 40-31-re legyőzte Korsós Dorina csapatát, a román Rapid Bucuresti-et. A válogatott balszélső három lövésből két gólt szerzett. A párharc első meccsét a múlt héten 31-25-re nyerték meg a norvégok.

Vasárnap játsszák:
Metz HB (francia)-FTC-Rail Cargo Hungaria 14.00 (az első mérkőzésen: 32-26)
CSM Bucuresti (román)-Team Esbjerg (dán) 16.00 (28-32)

Galéria: O. Jakócs Péter