Szenzációs hangulat, szurkolói mámor! Megcsinálta az ETO!

Győr+ Fotó: MekliZ Fotó
2024.05.20. 21:19

A labdarúgó NB II 33. fordulójának hétfő esti rangadóján a harmadik helyezett ETO FC Győr a második helyen álló Vasast fogadta. Elképesztő hangulatban, gólerős meccsen, szívvel küzdöttek a srácok, így megérdemelten húzták be a feljutási csúcsrangadót 3-2-re.

“Ha reklámozni kellene a focit, ezt a mérkőzést meg kell mutatni mindenkinek” – fogalmaztak a szakértők a mérkőzés lefújását követően. Nem véletlenül, hiszen parázs csatában, hatalmas küzdelemben, megérdemelten nyert az ETO FC Győr a közel 7 és félezer néző előtt.

Az összecsapás félidejében dr. Dézsi Csaba András polgármester és Szeles Szabolcs alpolgármester köszöntötte az 1979-es Magyar Kupa győztes csapat legendáit.

ETO FC GYŐR–VASAS FC 3–2 (3–2)
Győr, ETO Park, 7470 néző. Vezette: Bogár Gergő (Tóth II. Vencel, Szert Balázs)
ETO: Gyurákovics – Vera (Kiss M., 87.), Szépe, Boldor, Csontos – Bánáti (Vingler, 66.), Anton (Riquelme, 87.) – Diarra (Farkas B., 80.), Bumba, Skvarka – Lukics (Kröhn, 66.). Vezetőedző: Borbély Balázs
VASAS: Jova L. – Pávkovics (Deutsch L., 85.), Otigba, Baráth B. – Hidi M. S. – Bakti (Girsik, 85.), Berecz Zs., Hinora (Holender, 61.), Doktorics – Radó, Tóth M. (Zimonyi, 55.) Vezetőedző: Gera Zoltán
Gólszerző: Szépe J. (7.), Lukics (23.), Bumba (45+1.), ill. Radó (3.), Tóth M. (10.)
Kiállítva: Holender (90+7.)

Tüzesebb volt a győri gárda, hajtotta a szívük a srácokat, így a félidőben megszerzett vezetést a nagy nyomás ellenére is meg tudták tartani.

“Gratulálok az egész csapatnak, mindenki odatette magát. Örülök, hogy gólt is szereztem és ezzel hozzásegítettem a csapatot a győzelemhez. Megyünk tovább! Szeretnénk kiélvezni a sikert, de természetesen készülünk az Ajka elleni összecsapásra, hogy elérjük a kitűzött célunkat! – mondta Claudiu Bumba az M4 Sportnak nyilatkozva. Az ETO játékosa kétszer talált hálóba a mérkőzésen.

Bumba mellett a találkozó nagy hőse biztosan Gyurákovics lesz, a győriek kapusa hatalmas védésekkel nyújtott kiemelkedő teljesítményt!

“Tényleg nehéz mit mondani. Idegenben játszottunk, mi is megérdemeltük volna, hogy győzzünk, kétszer vezettünk. Gratulálunk a Győrnek, jó meccs volt, de valami most hiányzott. Megvoltak a lehetőségeink, de a kapusuk is hatalmasakat védett, mindent megtettünk, nem tudom azt mondani, hogy nem játszottunk jól” – nyilatkozta Radó András, a Vasas játékosa, aki egyes szituációkban megkérdőjelezte a játékvezetői döntéseket.

Az ETO-nak az utolsó fordulóban Ajkán a döntetlen is elegendő lenne a feljutáshoz, hiszen ha a következő mérkőzésen a Vasas felül is múlja a Soroksárt, az ETO-nak több győzelme van. Akkor megvalósulna a szurkolók álma, beléphetnének azon a bizonyos kapun, melyet hatalmas molinójukon kifüggesztve hirdettek a meccsen: “9 évnyi pokolból a menny kapujában…!” Ott vagyunk, hajrá Győr, hajrá ETO!

A találkozó helyszíne és időpontja:
FC Ajka – ETO FC Győr: 2024.05.26. 17:00
Ajkai Városi Sportcentrum

Íme képes összefoglalónk a csúcsrangadóról:

Galéria: MekliZ Fotó

Televíziós szerkesztő: Pulai Sarolta, vágó: Czika László.

Kapcsolódó témák: #foci | #Győri ETO FC | #labdarúgás |