Szenzációs hajrával nyert Eb-t a Nádas Bence – Kopasz Bálint duó

Fotó: kajakkenusport.hu
Szigeti Sándor
2022.08.21. 13:49

Az egyes ezer méter után 500 méter kajak párosban is aranyérmet szerzett a müncheni Multisport Eb-n Kopasz Bálint, a Graboplast Győri VSE kiválósága.

Nagyon sokáig, háromszázötven – négyszáz méterig csak a mezőnnyel együtt jött a magyar hajó, miközben a németek irgalmatlan tempót diktálva, magabiztosan vezettek. Ezután viszont bő félhajós hátrányból indítva egészen elképesztő hajrát nyitott Kopasz Bálint és Nádas Bence. Végül lépésről-lépésre ledolgozva a hátrányát szenzációs győzelmet aratott a magyar kettős.

Kopasz Bálint ezzel már a második aranyérmét szerezte Münchenben, és ami ennél is ritkább: két héten belül összesen négy aranyérmet, két világbajnoki elsőséget és két Eb-címet gyűjtött be a tavalyi olimpiai bajnoki cím után.

Nagyon szoros volt a befutó, nem is gondoltam volna, hogy ekkorát tudunk jönni a végén. De hát ez egy rövid a táv, aminek lehet ilyen szoros a vége, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült győznünk!” – nyilatkozta Kopasz Bálint az M4 Sport kamerájának az éremátadás után.

Kopasz Bálint (balra) és Nádas Bence (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Sejtettük, hogy a németek hazai pályán nagyon jönnek majd és mindent megtesznek a győzelemért. Bentről én azt hittem, hogy simább volt a győzelmünk, aztán kiderült, hogy elég szoros volt a befutó. Nagyon boldog vagyok, hogy a világbajnoki cím után Európa-bajnoki címet is ünnepelhettünk Bálinttal– mondta Nádas Bence.

Ezt követően Kopasz Bálint az idei évét így gyors-értékelte:

Megtérült az a sok munka, amit belefektettem az idei szezonba. Ennél többet és jobbat nem is remélhettem, fantasztikusan alakult ez az év. Huszonöt éves vagyok, és úgy érzem, még mindig van bennem tartalék. Huszonkilenc éves korig lehet fejleszteni az állóképességemet és az izomtömeget. Ezek után is azon leszek, hogy egyre jobb formában legyek és a lehető legmagasabb szinten teljesítsek.” – tette hozzá Bálint.

Néhány perccel a fiúk döntője után a győri Takács Kincső 8. helyen zárt a kenu egyesek 200 méteres sprint számában.

A magyar versenyzők összességében eddig három aranyérmet gyűjtöttek a müncheni multisport Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnapi döntős programjának első részében. A nyitószámban a kajakos Pupp Noémi taktikus versenyzéssel, erejét jól beosztva nyert 1000 méteren, majd a negyedik fináléban ugyancsak a legjobbnak bizonyult – remek hajrával – a Bragato Giada, Nagy Bianka kenuspáros 200 méteren. Az első szakasz lezárásaként a Kiss Blanka, Lucz Anna kajakos duó aratott magabiztos győzelmet a legrövidebb távon.