Szenzációs hajrával maradt veretlen az Audi ETO a BL-ben

Győr+ / MTI Fotó: Vig Norbert
2023.11.18. 19:23

Az első félidőben négygólos hátrányt szedett össze az ETO, majd öttel is vezetett már a német Bietigheim, aztán hihetetlen feltámadást láthatott az Audi Aréna közönsége!

A hétközi Ferencváros elleni vereséget követően Győr azzal a céllal lépett pályára a számára az őszi idényt lezáró találkozón, hogy megőrizze hibátlan mérlegét, amellyel egyedüli együttesként büszkélkedhetett a BL-ben.

Egy hete Németországban 34-26-ra diadalmaskodott az ETO. A Bietigheimből hiányzott a maródi Szikora Melinda, míg Faluvégi Dorottya helyet kapott ugyan a keretben, ám ő sem volt bevethető sérülés miatt.

Nagy iramban indult a mérkőzés, a Győrön valamelyest még érződött az a visszafogottság, a szokottnál több hibát követtek el, miközben a Bietigheim remekelt. A kiegyenlített kezdés (8-8) után a 22. percben ötgólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző (10-15). A kapuban 50 százalék körül teljesítő Rinka Duijndam védései tartották a lelket a hazaiakban a kapkodó játékot, technikai hibák sorozatát hozó pediódusban, amelyben kilenc perc leforgása alatt egyszer talált be a Győr, miközben a védelme szinte átjáróháznak bizonyult.

A szünetben négy találat volt Ulrik Kirkely vezetőedző együttesének hátránya. Az ETO egy kettős emberelőnyt lőtt gól nélkül tudott le a pihenő után, miközben a vendégek változatlanul könnyedén jutottak ziccerhez vagy hétmétereshez. Húsz perccel a dudaszó előtt még öt gól volt a különbség (17-22), innen sikerült ötven másodperc alatt kéttalálatnyira zárkóznia a Győrnek (20-22). Ez nagy lökést adott a házigazda csapatnak, amely védekezésben tüzesebbé vált és a közönség támogatását is jobban élvezhette ebben a periódusban, miközben a fáradni látszó Bietigheim a korábbiaknál többet hibázott.

Tíz perccel a vége előtt egyenlített az ETO (26-26). A záró öt percen belül hetest rontott a német csapat, a Győr pedig az 57. percben – a mérkőzésen először – vezetést szerzett (29-28), innen pedig már nem engedte ki kezéből a sikert.

Győri Audi ETO-Bietigheim 31-29 (13-17)

A mezőny legeredményesebbjeként Bruna Almeida de Paula nyolcszor volt eredményes, Győri-Lukács Viktória hat, Estelle Nze Minko öt góllal, Duijndam 14 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Hasonlóan az egy héttel ezelőtti mérkőzéshez, a mostani is sok nehézséget tartogatott magában – nyomást helyezett ránk a Bietigheim. Az első félidőben a védekezésünk hibáit tudták kihasználni. A második játékrészben azonban megráztuk magunkat, kulcspillanatokban ki tudtuk használni az ellenfél technikai hibáit, gyors gólokat szereztünk akkor. Végül megfordítottuk és megnyertük a találkozót.”

Győri-Lukács Viktória, Győri Audi ETO KC: „Nagyon nehéz meccs volt. Az első félidőben sokat hibáztunk, a második 30 percben azonban kihasználtuk a Bietigheim pontatlanságait. Nekünk és a szurkolóinknak is fontos volt, hogy óriási hangulat kerekedett az Arénában. Visszakapaszkodtunk, végül meg tudtunk nyerni a mérkőzést.”

Jakob Vestergaard, vezetőedző, SG Bietigheim Handball: „Pontosan tudtuk, hogy Győrbe nem győzni járnak az ellenfelek. El kell ismernem, az ETO zseniálisan küzdött. Sokat hibáztunk, a második félidőben leginkább a védekezésben, amelyet a hazai csapat ki tudott használni. A teljesítménnyel elégedett vagyok, az eredmény azonban csalódással tölt el.”

Kelly Dulfer, SG Bietigheim Handball: „Kemény menetre számítottunk a Győr ellen. Az előző meccset sokat elemeztük – tudtuk, a védekezés kulcsmomentum lesz. Az első félidőben sok könnyű gólt szereztünk, a folytatásban viszont fordult a helyzet, és az ETO helyzetbefejezései voltak pontosabbak. Csalódott vagyok. Ez a legrosszabb vereség, amikor sokáig vezetsz és a végén kikapsz.”

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Audi ETO KC | #Bajnokok Ligája | #női kézilabda |