Szenzációs hajrával BL-negyeddöntős az ETO

Győr+ / MTI O. Jakócs Péter
2023.02.11. 19:37

A Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a Győri Audi ETO az Esbjerg együttesét fogadta szombaton este az Audi Arénában. A tét nem más volt, mint az egyenesági továbbjutás a legjobb nyolc közé.

A Győri Audi ETO annak tudatában lépett pályára, hogy pontszerzés esetén a csoport második helyén végez, és az egyenes kieséses szakasz első fordulójában nem kell játszania a csapatnak.

A tét nagyságának megfelelően az első perctől szoros, izgalmas csata zajlott a pályán. Mindkét oldalon sok volt a hiba és a pontatlanság, ráadásul ritkán játszottak egyenlő létszámmal a csapatok: a találkozó első harmadában összesen hét kiállítást ítéltek a játékvezetők. A dánok a nyitott védekezés után – a kapusuk lecserélésével – létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak, de az ETO erre is fel volt készülve, és egy 6-2-es sorozattal ellépett 11-8-ra, de a szünetben ismét csak egy találat volt az előnye.

A 14. perc (6-5) után a 43. percben (19-18) ismét az Esbjerg vezetett, majd egy 6-1-es széria végén – a meccs során először – két találat volt az előnye, mivel Henny Reistad és Nora Mörk egyre hatékonyabban támadott. Két kedvező játékvezetői ítéletet kihasználva az ötszörös BL-győztes Győr újra fordított, majd egy labdaszerzés és Ambros Martín vezetőedző harmadik időkérése után Schatzl Nadine biztosította be a hazaiak sikerét.

Ana Gros hét, Győri-Lukács Viktória hat góllal, Sandra Toft hat védéssel járult hozzá a győzelemhez. A mezőny legjobbjának Estelle Nze Minkót választották. A túloldalon Henny Reistad 12, Nora Mörk öt alkalommal talált be.

Győri Audi ETO – Team Esbjerg (dán) 29-28 (12-11)

A mieink 11 győzelemmel és három vereséggel zártak a csoportban, a negyeddöntőben pedig a norvég Storhamar HE és a dán Odense HB párharcának továbbjutójával találkoznak április 29-én vagy 30-án, illetve egy héttel később.

Galéria: O. Jakócs Péter