Szeniorok között is a legszuperebb

P. Csapucha Adrienn
2023.07.18. 07:49

Ha valaki azt mondja Győrben, hogy tenisz, a sok kiválóság és legendás edző között Szombati-Serfőző Eszter neve is biztosan felmerül. Szívügye az utánpótlás nevelés, de mellette szenior sportolóként a saját életében is egymást érik a teniszsikerek. Eredményeire családja, így kislánya, Johanna is borzasztó büszke.

Nemrégiben Horvátországban, a GYAC színeiben képviselted Győrt és hazánkat a szenior Európa-bajnokságon. Fantasztikus eredményekkel tértél haza, hiszen egyéniben és vegyes párosban is aranyérmes lettél.

Szombati-Serfőző Eszter: Másfél évvel ezelőtt mikor 20 év után újra elkezdtem a profi karrierem építését az volt a célom, hogy egyéniben Európa-bajnokságot nyerjek és a világranglistán bekerüljek az első tízbe. Ez ezzel a versennyel sikerült, hisz jelenleg hetedik vagyok a ranglistán.

Két évtized telt el, miért döntöttél úgy, hogy újra belevágsz ebbe a kalandba?

Sz.-S.E.: A régi teniszezőtársaim motiváltak. Láttam az eredményeiket, és az is érzékelhető volt, hogy egy-egy ilyen versenyen fantasztikus a hangulat. Szerettem volna kipróbálni, a részesévé válni a szenior programnak. Nem beszélve arról, hogy képviselhetem Magyarországot és Győrt. Legutóbb Horvátországba is egy 40 fős magyar delegációval indultunk, a 75 éves korosztályig minden kategóriában ott voltunk. Nagyon jó volt a társaság, szurkoltunk és izgultunk egymásért, tényleg leírhatatlan érzés.

Hova tovább? Mik a terveid?

Sz.-S.E.: Egyéniben szeretnék mindenképpen az első háromba bekerülni, valamint a jövő évi világbajnokságon egyéniben a négy közé kerülés a cél. Vegyes párosban szeretnénk VB-t nyerni Kosztoványi Rolanddal, hiszen mióta együtt játszunk azóta veretlenek vagyunk, nem találtunk még legyőzőre, de igaz ez a női párosunkra is, nagyon jól működünk együtt Pestuka Szilvivel.

Aki ismer az tudja, hogy maximalista vagy. De mi kellett a sikerhez, hiszen azért az oda vezető út soha nem könnyű…

Sz.-S.E.: Egyrészt az, hogy higgyek magamban, higgyek abban, hogy képes vagyok rá, másrészt pedig bízni abban a tudásban, amivel rendelkezem. Nem beszélve a kitartásról és a sport, a tenisz szeretetéről, enélkül nem menne.

A család Babos Timivel

Édesanyád is sikeres teniszező volt, a mai napig egy héten akár többször is ütőt ragad, és kislányod Johanna is követ az utadon, hiszen a GYAC fiatal sportolója. Mekkora motivációt jelent számára amikor édesanyját a pályán látja?

Sz.-S.E.: Ahogy idősödik és egyre inkább felméri ennek a jelentőségét úgy nő a motivációja is. Látom, hogy nagyon büszke, elmeséli mikor gratulálnak neki az osztálytársai, vagy ha meglát az újságban széles mosollyal mondja, hogy anya Te híres vagy. Kezdi érezni a súlyát, azt, hogy ez valami komoly dolog. Most például úgy készült a vidékbajnokságra, hogy előtte azt mondogatta: nem tehetem meg, hogy nem nyerek. De soha nem teszek rá terhet, mindig azt mondom neki, hozza ki magából a legtöbbet, azt amit az edzésen elsajátít. Nem csak az a siker, ha győztes vagy, a legfontosabb az, hogy élvezze. Én is ezért tudok sikeres lenni, mert imádom amit csinálok, ez az életem…

Johanna édesanyja nyomdokaiban

Szombati-Serfőző Eszter nemrégiben a Spílerben vendégeskedett:

Kapcsolódó témák: #szenior | #tenisz | #világranglista |