Szasa Sztevanovics a bajnoki címmel koronázta meg karrierjét

Pécskai István Fotó: Marcali Gábor
2023.08.06. 09:29

Jubileumi esztendő az idei az ETO FC labdarúgócsapata számára, amely hatvan, negyven és tíz évvel ezelőtt is aranyérmes lett az élvonalban. Ebből az apropóból cikksorozatot indítottunk, amelyben bemutatjuk az 1963-as, az 1983-as és a 2013-as felejthetetlen diadal hőseit.

Szasa Sztevanovics a győri klub történetének egyik legjobb kapusa. A szerb futballista 2004-ben igazolt az ETO-hoz, amelyet aztán tíz esztendőn keresztül erősített. Összesen 258 élvonalbeli bajnokin védte a csapat kapuját, s végig alapemberként, a gárda egyik vezéreként segítette az együttest. Klubkarrierjének egyértelműen a csúcsa a 2013-ban győri színekben megnyert NB I.-es aranyérem.

,,2004-ben érkeztem az ETO-hoz. Azt követően évről évre fejlődött a csapat. Tudatosan építkezett a klub, mindig lépésről lépésre haladtunk előre, s a kemény munkának meglett a gyümölcse. Három alkalommal szereztünk bronzérmet a bajnokságban, és ez idő alatt kupadöntőt is játszhattunk. Amikor 2013-ban megnyertük az NB I.-et, leírhatatlan érzések kavarogtak bennem. Megérdemelték a szurkolóink és persze Győr városa, amely évtizedeket várt erre a diadalra. Nagyon sokat dolgoztunk érte. A csapat rendkívül egységes volt, de nemcsak a pályán, hanem azon kívül is összetartás jellemzett minket. Minőségi futballisták alkották a keretet, és a szakmai stáb is rengeteget tett a sikerért. Óriási hiányérzetem lett volna, ha nem sikerül bajnokságot nyernünk. Hála az égnek, összejött a győzelem. Amellett, hogy a jugoszláv válogatottban játszhattam, ezt az aranyérmet tekintem pályafutásom csúcsának” – mesélte Szasa Sztevanovics lapunknak.

Az egykori futballista továbbra is jó kapcsolatot ápol korábbi csapattársaival.

,,Nemrégiben voltam Győrben, a klubházban találkoztam például Lipták Zoltánnal, aki pályaedzőként dolgozik az ETO-nál. A többiekkel is tartom a kapcsolatot. A bajnoki címünk tizedik évfordulójára rendezett ünnepségen sok mindenről beszélgettünk, a régi időkről, a jelenről, a családunkról, és persze arról, hogy milyen jövője lehet a klubnak. Remélem, hogy az ETO ebben az idényben kivívja a feljutást az NB I.-be. Már egy meccs után is látható, hogy jobb a csapat, mint tavaly. A Gyirmót elleni első félidő bizakodásra ad okot, látszik, hogy minőségi futballistákkal sikerült megerősíteni a keretet. A győri szurkolók megérdemlik, hogy ismét NB I.-es legyen a kedvenc csapatuk” – tette hozzá Szasa Sztevanovics, aki sportigazgatóként is dolgozott az ETO-nál.

A korábbi kapus bár alapvetően Szerbiában él, sokat tartózkodik Győrben.

„Nemrégiben az OFK Beograd ügyvezető igazgatójaként dolgoztam, de már nem vagyok a futballban, jelenleg a saját vállalkozásommal foglalkozom leginkább, éttermet vezetek. Persze ha időm engedi, jövök Győrbe, hiszen ott van a házam, és sok barátom él a városban. A szurkolókkal is jó a kapcsolatom, fantasztikus érzés volt, amikor köszöntöttek minket a bajnoki címünk tizedik évfordulóján” – árulta el Szasa Sztevanovics.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |