Szánthó Regő: Szeretném beverekedni magam a Fradi kezdőcsapatába

Fotó: FradiMédia - fradi.hu
Pécskai István
2022.01.18. 13:54

Komoly célokat tűzött ki maga elé Szánthó Regő, aki a címvédő Ferencváros tagjaként készül a labdarúgó-NB I tavaszi folytatására. A 21 esztendős, győri születésű támadó a téli felkészülési időszakban azért küzd, hogy elnyerje Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző bizalmát, szeretne alapemberré válni a klubhoz decemberben érkezett orosz tréner együttesében.

2020 januárjában szerződtél Győrből a Ferencvároshoz. Milyen tapasztalatokat szereztél eddig a Fradi játékosaként?

Pozitívakat. Minden segítséget megkapok a klubtól, a szakmai stábtól, illetve a játékostársaktól is ahhoz, hogy fejlődjek. Tisztában vagyok vele, hogy Magyarországon mindenki a Fradiban szeretne futballozni. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy lehetőségem volt ide igazolni. A Ferencváros a legnagyobb magyar klub, amely nemcsak, hogy kiemelkedik a hazai mezőnyből, hanem a nemzetközi porondon is képes megállni a helyét.

A hazai dominancia egyértelmű, de volt még valami, ami extra motivációt jelentett abban, hogy az győri zöld-fehér mezt a budapestire cseréld? 

Egy futballista számára óriási lehetőség, ha a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga főtábláján szerepelhet. Erre pedig itthon a Fradiban van a legnagyobb esélye. A Ferencváros az elmúlt idényekben bizonyított a nemzetközi porondon is, jól szerepeltünk a csoportkörökben. Bízom benne, hogy az elkövetkezendő időszakban nekem is lesz majd lehetőségem megméretni magam a nívós, nemzetközi találkozókon.

Milyen formában érzed magad így a tavaszi rajt előtt?

Javában tart a felkészülésünk. Kemények az edzések, a szakmai stáb nagy hangsúlyt fektet az erőnléti felkészítésre. Ennek megfelelően fizikálisan remekül érzem magam. Sajnos a spanyolországi edzőtáborozás elmaradt a koronavírus-járvány miatt, így itthon készülünk a tavaszi idényre. Jól haladunk vele.

Milyen szakembernek ismerted meg az eddigiek alapján Sztanyiszlav Csercseszovot, az új vezetőedzőt?

Rendkívül nagy tudással rendelkező edzőnek tartom, taktikailag elképesztően felkészült. Alapvetően szigorú, ugyanakkor kiváló humorérzéke van, sokszor poénkodik. Nagyon élvezhetők az edzései. Csak pozitívan tudok beszélni a mesterről.

Milyen céljaid vannak a tavaszi idényre?

Szeretném beverekedni magam a kezdőcsapatba, minden edzésen ezért küzdök. Bizonyítani akarom, hogy érdemes velem számolni. Tudom persze, hogy nem lesz egyszerű elérni a célomat, hiszen rendkívül erős a Fradi kerete.

Most arra gondolok, hogy ez akár még a felnőtt válogatottságot is elhozhatja az egykori győri srácnak… 

Ezzel kapcsolatban Vécsei Bálint csapattársam példája van előttem. Rendkívül keményen dolgozott, hogy stabil kezdő legyen a Fradiban, ami össze is jött neki. Remekül teljesített, és ennek köszönhetően később meghívót kapott a válogatottba. Bízom benne, az én karrierem is hasonlóan alakul majd!

A csapattársaid közül kivel a legjobb a kapcsolatod?

A magyarok közül mindenkivel, a légiósok közül pedig a bosnyák Eldar Civiccsel. Bármiben számíthatok rájuk, ez persze fordítva is igaz. Ugyanakkor mondhatom, mindegyik csapatársammal jóban vagyok, összetartó közösséget alkotunk, remek a hangulat az öltözőben.

Hogy tetszik a budapesti élet, és mivel tudsz kicsit kikapcsolódni? 

Eleinte nehéz volt beilleszkednem, meg kellett szoknom, hogy egy Győrnél jóval nagyobb városban kell boldogulnom. Szerencsére a barátnőm itt lakik velem, a testvérem és a legjobb barátom pedig gyakran meglátogat. A családom továbbra is Győrben él, természetesen ha van rá lehetőségem és időm, haza szoktam menni a szeretteimhez. A párom édesapjával nagyon szívesen járok horgászni.  Kikapcsol, feltölt. Egyébként a Fradi-játékosok körében mindig is nagyon népszerű volt. Említhetem például Lovrencsics Gergőt, az együttes korábbi csapatkapitányát, aki kiemelkedően teljesít horgászként is.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |