Szánthó Regő a Fraditól a DAC-hoz került kölcsönbe

Fotó: FradiMédia - fradi.hu
Győr+
2022.02.22. 11:30

A hazai labdarúgó-élvonalban szereplő Ferencváros a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Szánthó Regő kölcsönben a szlovák élvonalbeli DAC együttesében folytatja pályafutását. A támadó középpályás 2020 januárjában az ETO-tól igazolt a Fradihoz, amely most a második alkalommal is kölcsönadja őt.

Fél évvel azután, hogy a Fradi szerződtette, Szánthó kölcsönben a Zalaegerszeghez került, ahol 29 meccsen 11 gól és hét gólpassz volt a mérlege. Jó teljesítményének köszönhetően az idei szezonban visszatért a Ferencvároshoz, amelyben összesen 11 mérkőzésen jutott szóhoz, és egy gólpasszt jegyzett.

2020-ban bajnoki címet nyert, valamint tagja volt a 2021-ben az Európa-liga csoportkörébe jutott FTC-nek. Januárban még úgy nyilatkozott a Győr+ Médiának, hogy szeretné beverekedni magát a Fradi kezdőcsapatába.

A DAC közleménye szerint Szánthó kölcsönszerződése a 2022–2023-as évad végéig szól, s a dunaszerdahelyi együttesnek opciós joga van végleg megvásárolni a fiatal futballistát.

Örülök, hogy válthatok és Dunaszerdahelyre igazolhatok – idézi a dac1904.sk Szánthó Regőt. – Jó csapatnak tartom a DAC-ot, hiszen nemrég játszottunk vele, és legyőzte a Fradit. Szeretnék bekerülni a kezdőcsapatba, és a nemzetközi kupaporondon is szerepelni. Tudom, hogy egy magyarlakta vidékre érkezem, ahol a szurkolók nagyon szeretik a játékosaikat, továbbá a DAC Szlovákia egyik legjobb csapata.”

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |