Szájon csókolta a focistát az elnök, vizsgálat indult ellene

MTI Fotó: Pablo García/RFEF
2023.08.24. 15:34

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett a spanyol szövetség (RFEF) elnöke, Luis Rubiales ellen, amiért szájon csókolta az aranyérmes válogatott játékosát, Jenni Hermosót a női világbajnokság vasárnapi éremátadásán.

A spanyolok első világbajnoki címüket szerezték azzal, hogy 1-0-ra legyőzték az angolokat az Ausztráliában és Új-Zélandon rendezett torna fináléjában.

A 33 éves Hermoso később úgy fogalmazott: nem tetszett neki a helyzet, míg az RFEF-et 2018 óta vezető 46 esztendős Rubiales előbb spontán gesztusnak titulálta az esetet, majd bocsánatot kért. Az ügy nagy visszahangot váltott ki, felszólalt a többi között Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök is, aki “elfogadhatatlan gesztusnak” minősítette.

Az RFEF kedden közölte, hogy péntekre rendkívüli közgyűlést hív össze, a FIFA pedig csütörtöki bejelentése szerint azt vizsgálja, hogy Rubiales megsértette-e “a tisztességes magatartás alapvető szabályait” oly módon, hogy az “rontsa a labdarúgás és/vagy a FIFA hírnevét”.

Percekkel a díjátadón történt esetet megelőzően Rubiales győzelmi mámorában megragadta az ágyékát a kiemelt vendégeknek helyet biztosító páholyban, miközben tőle néhány méterre ott állt Letícia spanyol királyné és a 16 esztendős Zsófia hercegnő.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #világbajnokság |