Szabó Ottó: Alig várom, hogy újra horgászhassak

Pécskai István O. Jakócs Péter
2023.02.19. 18:05

Nagyon viszontagságos időszakon van túl Szabó Ottó. A nehéz helyzetben persze családja, barátai és egykori csapattársai tartották, és tartják is benne a lelket. A Rába ETO legendás futballistája tavaly áprilisban esett át életmentő szívműtéten.

A korábbi labdarúgó, aki az 1980-as években kétszer is magyar bajnoki címet ünnepelhetett a zöld-fehérekkel, tíz hónappal ezelőtt az otthonában lett rosszul. A rossz emlékű eset azt követően történt, hogy Szabó Ottó hazaért a győri klub által szervezett ünnepségről, amelyen az 1981–82-es NB I.-es aranyérmes gárda tagjait köszöntötték. A volt focista a műtétet követő hetekben a balatonfüredi szívkórházban gyógyult, azóta pedig az otthonában lábadozik, s igyekszik megerősödni.

„Jól vagyok, szerencsére mondhatom, hogy kezd visszatérni a régi életem. A teljes gyógyulásom persze hosszú folyamat lesz, de igyekszem úgy élni, hogy jobban odafigyelek magamra. Azt érzem a mindennapokban, hogy fáradékonyabb vagyok, mint a betegségem előtt. Októberben voltam az átfogó, félévente kötelező vizsgálaton a győri kórházban, szerencsére az eredményeim rendben vannak. Emellett a háziorvosommal folyamatosan kapcsolatban vagyok” – árulta el érdeklődésünkre Szabó Ottó.

Hozzátette, nagyon várja már, hogy tavasz legyen, s a kedvenc hobbijának hódolhasson. „Bízom benne, hogy hamarosan megérkezik a jó idő. Sajnos a tavalyi évben egyáltalán nem tudtam horgászni, ezért most izgatottan készülök, hogy hosszú kihagyás után ismét pecabotot ragadhassak. Alig várom, hogy újra horgászhassak” – mesélte.

Ideje lesz a pecázására, ugyanis nyugdíjasként éli a mindennapjait. Élvezi a nagypapa szerepet, emellett keddenként és csütörtökönként az ETO hétéves gyerekeinek tart edzést. Adódik a kérdés: vajon látja-e már, kiből lehet a következő Szabó Ottó?

„Ilyen fiatal korban előre jósolni nem lehet. A taktikai felkészítés például csak később kezdődik meg náluk. A legfontosabb, hogy a picikkel megszerettessük a mozgást, és tudatosuljon bennük, hogy sportolni jó” – jegyezte meg Szabó Ottó.

A korábbi ETO-focista továbbra is minden hazai meccsen a lelátón szurkol a zöld-fehéreknek. A DVSC ellen hosszabbítást követően 2–1-re elbukott Magyar Kupa-nyolcaddöntőt is az ETO Parkban követte.

„A srácok a maximumot hozták ki a mérkőzésből, kis szerencsével meg lehetett volna a továbbjutás. Ez viszont csak egy mérkőzés volt, sokkal fontosabb, s persze bízom is benne, hogy a bajnokságban sikeres lesz tavasszal az együttes. Mi, az öregfiúkkal, Keglovich László vezetésével továbbra is szurkolunk a csapatnak a lelátóról” – tette hozzá Szabó Ottó, aki a hétvégén már győzelemnek örülhetett, az ETO ugyanis idegenben 1–0-ra verte a Siófokot.

A következő fordulóban, vasárnap a Soroksárt látta vendégül a gárda, amelyről itt írtunk:

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #szívműtét |