Sushival jutalmazzák az Eb-győztes győri pólókapust

Pécskai István Fotó: GYVSE Vízilabda
2023.08.10. 14:56

A magyar vízilabda-válogatott nyerte a Törökországban rendezett női U17-es Európa-bajnokságot, miután a döntőben 11-8-ra felülmúlta a spanyolokat. A mieink végérvényesen rászolgáltak a csodacsapat elnevezésre. Ez a generáció ugyanis világversenyről világversenyre halmozza a sikereket: korábban az U15-ös korosztályban Eb-t nyert, tavaly pedig az U16-osok között lett világbajnok. A lányok immáron három éve veretlenek!

Ahogy az elmúlt esztendőkben megszokhattuk, Torma Luca az U17-es Eb-n is kezdőkapusként hatalmas védésekkel járult hozzá a győzelmekhez. Az előző világversenyekhez hasonlóan vezérként segítette diadalra a magyar válogatottat.

Lucára azért is különösen büszkék lehetünk, mert éveken keresztül a GYVSE-UNI Győr együttesében védett, idén nyáron igazolt Egerbe, az ob I aktuális aranyérmeséhez, amelynél a Bajnokok Ligájában szerepelhet az új idényben. Lucát az U17-es Eb legjobb kapusának is megválasztották. A vízilabdázó édesapja, Torma Tamás a helyszínen drukkolt lányának és a válogatottnak.

,,A törökök rendkívül színvonalas Európa-bajnokságot rendeztek. A lelátóról természetesen amennyire csak tudtunk, szurkoltunk Lucáéknak, akik fantasztikusan játszottak. Ez a korosztály három éve veretlen, ami egészen hihetetlen teljesítmény. Nagyon sok tehetséges játékos alkotja a csapat, amelyet Sike József személyében kiváló szakember irányít. Luca rendkívül jól élte meg a sikert. Erre a hétre pihenőt kapott, igyekszik kiheverni az elmúlt idény fáradalmait. Jutalmul egyébként megígértük neki, hogy elvisszük sushizni, ugyanis nagyon szereti a japán konyhát” – árulta el érdeklődésünkre Torma Tamás.

Lucát, csapattársaihoz hasonlóan többek között a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke, Madaras Norbert is köszöntötte hazaérkezésekor a reptéren. A kétszeres olimpiai bajnok pólólegendától Luca egy csokor virágot kapott, emellett a válogatottat egy bekeretezett csapatfotóval jutalmazták meg a szövetség illetékesei.

A 17 éves pólós készen áll rá, hogy az új szezonban az Eger színeiben nagy sikereket érjen el.

,,Luca Győrben rendkívül támogató közegben játszhatott. Hálásak vagyunk Ábrahám Csabának és Vogel Zsoltnak is, illetve a Kazinczy iskola igazgatójának, Németh Tibornak, akik minden segítséget megadtak a lányomnak. Lucát első számú kapusnak igazolta le az Eger, amely ob I-es címvédőként a Bajnokok Ligájában szerepelhet. A lányom nagyon szeretett Győrben játszani. Az Egerhez igazolása ugyanakkor egy óriási fejlődési lehetőség számára” – nyilatkozta Torma Tamás a Győr+ Médiának.

Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #póló | #vízilabda |