Súlyosan megsérült az ETO-hoz igazoló kézilabdázó

Győr+
2022.05.19. 13:33

Megsérült Line Haugsted, a Viborg női kézilabdacsapatának dán játékosa, aki a következő idénytől a Bajnokok Ligájában szereplő Győri Audi ETO KC-t erősíti.

A Viborg az Esbjerggel csapott össze a dán bajnokság rájátszásának elődöntőjében. A gárda az első mérkőzésen 31-31-es döntetlent játszuott, a visszavágón pedig 29-28-ra kikapott, pedig sokáig vezetett. Haugsted remekül játszott, nyolc gólt dobott, amíg a pályán volt, remekelt a Viborg. Az összecsapás végén sérült meg, nyolc perc volt hátra, amikor kiugrott a válla. A 27 éves átlövő-védőhöz azonnal orvosi segítséget kellett hívni, és visszatették a vállát. A

Jakob Vestergaard, a Viborg vezetőedzője szerint Haugsted a mostani idényben már nem léphet pályára, ám bízni lehet benne, a következő évad nyitányára felépül. Igaz a kézilabdázó, akkor már nem a dán csapat, hanem az ETO játékosa lesz.

„Egyértelmű, a sérülése befolyásolta a végeredményt. Nyolc gólt dobott, s nem mellesleg a világ legjobb védője. Egy csapat sem viselné el a hiányát” – mondta a dán tréner.

Kapcsolódó témák: #kézilabda | #sérülés |