Súlyos aránytalanságra gyanakszik az ellenőrző bizottság tagja

Győr+
2022.03.22. 13:35

A sajtóhoz fordult Morvay László, az Audi ETO KC ellenőrző bizottságának tagja.

Morvay László közleményét változtatás nélkül közöljük.

“A Győri Audi ETO KC 2022. 02. 22-én megtartott elnökségi ülésén Dr. Bartha Csaba egyesületi elnök és akadémiai ügyvezető a napirendi pontok között konkrétan nem szereplő határozati javaslatot terjesztett be a 7. napirendi pont vitáját követően. Ebben kérte munkaszerződéseinek 2022. június 30. napjával közös megegyezéssel történő megszüntetését és összesen 2 X 30, azaz 60 hónap végkielégítés kifizetését.

Mindezt, mint az ellenőrző bizottság tagja, aggályosnak tartom és levélben kértem Dr. Bartha elnök urat, hogy a döntés felülvizsgálatára mindezt kellő előkészítés és az anyagi következmények pontos ismertetésével terjessze ismételten az elnökség és a ellenőrző bizottság elé.

Tekintettel arra, hogy levelemre a mai napig válasz nem érkezett, kénytelen vagyok a sajtó nyilvánossága elé fordulni.
Nem tekinthetünk el attól a formai hibától, hogy az elnök a határozati javaslata előtt érkezett módosító indítványt nem szavaztatta meg az elnökséggel, miszerint vegyük le a napirendi pontokon kívül tett előterjesztését a végkielégítésével kapcsolatban, mert nem tájékoztatta az elnökség és ellenőrző bizottság tagjait sem arról, hogy ez valójában mekkora összeg.

Megítélésem szerint az elnökség úgy szavazott ebben a kérdésben, hogy annak tagjai nem lehettek tisztában azzal, hogy ez az összeg a sportéletben is kirívóan magas, mintegy 80 millió Forint és a szerződése a távozását követően kevesebb mint egy éven belül amúgy is lejárt volna.

Mindezek alapján felmerül a súlyos aránytalanság gyanúja, amit az ellenőrző bizottság felelős tagjaként nem hagyhatok szó nélkül.”

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda |