Labdarúgás

Stöger bízik a hazai pályában

MTI
2021.09.29. 17:49

Bízik a hazai pálya előnyében Peter Stöger, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki szerint együttese készen áll a Real Betis ellen csütörtökön sorra kerülő Európa-liga csoportmérkőzésre.

Az osztrák szakember a találkozót felvezető szerdai sajtótájékoztatón elmondta, mindkét gárda remek formában várja az összecsapást, csapatával pedig arra törekszik, hogy az ellenfél kvalitásait ellensúlyozva a saját játékosaiból a maximumot kihozza. Hozzátetette, bízik benne, hogy a ferencvárosi szurkolók előtt ez sikerülni fog.

A tréner megjegyezte, a Betis egy rendkívül erős csapat, de kicsit más stílusban futballozik, mint a Leverkusen, amelynek otthonában ugyan vezetett a Ferencváros, de végül 2-1-re kikapott. Peter Stöger szerint nagy szerepe lehet a hazai szurkolóknak, akik egy-egy holtponton átsegíthetik kedvenceiket.

A Ferencváros vezetőedzője kollégájáról, az ellenfelet irányító chilei Manuel Pellegriniről azt mondta, igazi legenda a szakmában, személyes élménye azonban még nincs vele kapcsolatban.

A ferencvárosi futballisták közül Tokmac Nguen vett részt a sajtótájékoztatón. A norvég csatár elmondta, hogy a La Liga a kedvenc bajnoksága, amelyet folyamatosan figyelemmel követ, így mindig nagy élmény számára spanyol csapat – 2019-ben az Espanyol, tavaly a Barcelona – ellen pályára lépni.

A találkozó lehetséges végkimenetelével kapcsolatban a támadó azt mondta, ha a rivális hatalmas fölényben futballozna, és ennek ellenére pontot szerezne a magyar bajnok, akkor elégedett lenne a döntetlennel, de ha a fantasztikus szurkolótáboruk támogatása mellett a saját játékukat meg tudják megvalósítani, akkor a három pont megszerzésére tud csak gondolni.

A 21 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője az izraeli Roi Reinshreiber lesz, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás |