Sporttörténelmi sikert arattak az ETO női focistái

Győr+ eto.hu
2022.11.05. 16:42

A Simple Női Liga 10. fordulójában hazai pályán játszott rangadót az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahol az MTK Budapest gárdáját fogadta. Együttesünk remek játékkal magabiztos, és fölényes győzelmet aratott.

ETO FC Győr – MTK Budapest 7-1 (3-1)
Győr, ETO Park. V.: Kalmár (Jakab, Gyürüsi).

ETO FC Győr: Borok – Vida (Fél P. 80’), Kovács L., Savanya (Sali 76’), Németh L., Kaziupa, Nagy F., Herczeg (Malesevic 80’), Süle (Kern 80’), Cameron, Khimych (Siklér 80’). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

MTK Budapest: Erős – Vajda, Farádi-Szabó, Sipos, Vachter, Barkóczi, Pinczi, Palama, Milunovic (Bánfi (74’), Vas, Magyarics. Vezetőedző: Makrai László.

Gsz.: Cameron (11’), Kaziupa (21’), Németh L. (29’), Vida (51’), Süle (70’), Herczeg (75’), Nagy F. (79’) ill. Vachter (4’).

Nem kezdődött jól győri szempontból a meccs, mert a 4. percben megszerezte a vezetést az MTK. Sipos távoli szabadrúgása kijött Borokról, majd, amikor a kipattanót gyűjtötte be, ütközött Vachtlerrel, a játékvezető nem látott szabálytalanságot, a labda pedig a hálóba pattant 0-1. A 11. percben azonban már jött is az egyenlítés! Németh L. élesen belőtt beadására Camron érkezett, aki közelről a kapuba lőtt 1-1.

Két perccel később szép támadást vezetett az ETO, aminek a végén Herczeg kevéssel lőtt a kapu fölé. A 21. percben egy baloldali szögletet sikerült megcsúsztatni a röviden, majd Kaziupa elé került a labda, aki a léc alá bombázott 2-1. Szűk fél óra telt el a mérkőzésből, amikor a hazaiak növeli tudtuk az előnyükett: újabb szép támadást vezettek, Camron a tizenhatosnál sarokkal készített Németh L. elé, aki a hosszúba emelt 3-1.

Az 51. percben Vida kezdett szólóba, egészen a tizenhatosig vezette, ahonnan ballal kilőtte a kapu jobb oldalát 4-1. A 70. percben Herczeg lövése pattant ki Erősről, Süle ért oda elsőként, és közelről a hálóba lőtt 5-1. Öt perccel később Herczeg elé került a labda a tizenhatosnál, aki nagy erővel kilőtte a hosszú alsót 6-1. A 79. percben jobbról végezhetett el szabadrúgást a zöld-fehér alakulat, a hosszún Kaziupa érkezett, aki közelről a kapuba bólintott 7-1.

Ezzel kialakult a végeredmény, az ETO FC Győr ilyen arányban is megérdemelten győzött, és került lépéselőnybe az MTK-val szembe.

Dörnyei Balázs: Jól kezdtük a mérkőzést, a kapott gól egyáltalán nem volt benne a játékban. Nagyon büszke vagyok arra, ahogy a lányok reagáltak erre, fokozták a tempót, és utána szenzációs dolgokat csináltak bent a pályán.

Makrai László: – Úgy nézett ki, mintha egy picit megráncigáltuk volna az oroszlán bajszát a mérkőzés elején. Utána gyors gólokkal fordított az ETO, irányították a játékot, nem nyertünk egy párharcot sem, az összes üres területet meg tudták játszani. Ezen a mérkőzésen kijött, hogy a kisebb csapatok ellen elkövetett hibáink ma nem fértek bele, ezeket az ETO könyörtelenül kihasználta.

Forrás: ETO FC hivatalos oldala

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás |