Sportgimnasztikai ETO Kupa Győrszentivánon

Fotó: Vig Norbert
Németh Boglárka
2021.10.23. 15:40

Az ETO Ritmikus Gimnasztika ősszel is megrendezte az ETO Kupát, melyre 12 egyesület több mint, 200 tornásza nevezett. 

Az eseményen – melyet a győszentiváni Molnár Vid Bertalan Művelődési Házban rendeztek meg – részt vett Győr sportért is felelős alpolgármestere, Radnóti Ákos. A városvezető a Győr+-nak elmondta: örül annak, hogy a ritmikus sportgimnasztika, ami világszerte népszerű; meghonosodik a városban is, amiért köszönet jár a klubnak, akik négy éve szívvel-lélekkel dolgoznak a sikerekért.

A II. ETO Kupa egy meghívásos verseny, melyen minden korosztály képviseltetheti magát, tehát a kisiskolásoktól egészen a 16 éves serdülőkig. Több kategóriában első, másod, harmadosztály és szabadidős sportos gyakorlatokban mérték össze a tudásukat a fiatalok.

Kovács Ágnes, az ETO ritmikus gimnasztika vezetőedzője kiemelte: a ritmikus gimnasztikát érdemes minél kisebb korban elkezdeni, hiszen a hajlékonyság akkor alakul ki. A sportember szerint a kislányoknak nem kell kétszer mondani, hogy próbálják ki ezt a sportot, hiszen ha például kijönnek egy ilyen versenyre: akkor a smink, csillogó dressz, zene és társaság is vonzó lehet számukra, emellett ez egy egészséges mozgásforma.

Kasper Alexandra és Kasper Klaudia. Fotó: Vig Norbert

Két versenyzőt is elcsípett stábunk a forgatás alatt. Kasper Alexandra és Kasper Klaudia ikrek, mindegyikük négy éve ritmikus sportgimnasztikázik. Kasper Alexandra karikában és szabadgyakorlatban indult és úgy saccolta: összetettben talán meglesz neki a harmadik hely. Kasper Klaudia szintén ezekben a versenyszámokban indult ő ennél nagyobbat is mert álmodni.

A lányok megérzései pedig nem csaltak Kasper Klaudia több díjat is bezsebelt, köztük az első helyezést is, míg testvére a harmadik helyet csípte el. Az ikrek szeretik, hogy mióta ezt a sportot űzik fejlődött a hajlékonyságuk, szerintük jók az edzők és a társaság is.

Fotó: Vig Norbert