Sorsoltak az EHF FINAL4-ra – az Esbjerggel játszik az ETO az elődöntőben

Győr+ Fotó: gyorietokc.hu
2024.05.07. 17:59

A Sport TV budapesti stúdiójában 2024. május 7-én kisorsolták az EHF FINAL4 WOMEN 2024 elődöntőinek párosításait, ahol a Győri Audi ETO KC a dán Esbjerget kapta ellenfélnek.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) 2024. május 7-én, kedden 17 órakor a Sport TV budapesti stúdiójában kisorsolta a június 1-jén és 2-án rendezendő EHF FINAL4 párosításait. A győri csapat az elődöntőben a dán Esbjerg csapatával csap össze, míg a másik ágon Metz–Bietigheim mérkőzést rendeznek a fináléba jutásért.

„Úgy gondolom, hogy mind a négy résztvevő jó csapat. Természetesen magunkat, a Metz-et és Esbjerget talán egy kicsit erősebbnek látom, mint a Bietigheimet, de utóbbi is nagyon jól játszott és meglepetést szerzett a negyeddöntőben. Az Esbjerg talán a világ jelenlegi legjobb keretével rendelkezik, rendkívül kemény együttes jó lövőkkel, olyan kitűnő játékosokkal, mint Henny Reistad és Nora Mörk, valamint egy tapasztalt edzővel. Természetesen a Metz tapasztalt, erős a rendszere, amit mindig is hatékonyan játszott, és még tovább épített. A Bietigheim az a csapat, amelynek tényleg semmi veszítenivalója nincs, míg a többi csapat, mi, a Metz és az Esbjerg teljes erőbedobással küzdünk, és egyértelmű célunk a cím megszerzése” – mondta a sorsolás kapcsán a győri vezetőedző, Per Johansson.

EHF FINAL4 WOMEN 2024 (MVM Dome, Budapest)
Június 1. (szombat). Elődöntő:
 Esbjerg (dán)–GYŐRI AUDI ETO KC, Metz (francia)–Bietigheim (német)

Forrás: gyorietokc.hu

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #Győri Audi ETO KC |