Hirdetés
Kézilabda

Sorsdöntő meccs vár ma a magyar kézilabda-válogatottra az Eb-n

Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség
Pécskai István
2022.01.18. 10:30

Harmadik csoportmeccsét játssza ma a hazai rendezésű Európa-bajnokságon a magyar férfi kézilabda-válogatott. A mieink a hibátlan mérleggel álló, Portugáliát és Hollandiát is legyőző izlandi válogatott ellen lépnek pályára Budapesten, 18 órakor (M4 Sport).

Hirdetés

Gulyás István szövetségi kapitány csapatának mindenképpen győznie kell, legalább két góllal, hogy a 20:30-kor kezdődő Hollandia-Portugália mérkőzés eredményétől függetlenül is kiharcolja a középdöntőbe való továbbjutást. Amennyiben a magyar csapat egy góllal győz, továbbjutásához a hollandok pontvesztése is szükséges Portugália ellen. Továbbjuthatunk döntetlennel is, amennyiben Portugália legyőzi Hollandiát, ugyanakkor a mieink egyértelműen azzal a céllal lépnek pályára a teltház előtt, hogy diadalmaskodjanak.

A magyar és az izlandi válogatottnak van közös múltja: összesen 21 tétmérkőzésen csaptak össze egymással korábban a felek. Legutóbb az előző, svédországi kontinensviadal csoportkörében találkoztak egymással, akkor férfi válogatottunk hat góllal bizonyult jobbnak Izlandnál. Természetesen kihagyhatatlan a két csapat történelméből a 2012-es londoni olimpia negyeddöntője, amely drámaian alakult, s kétszeres hosszabbításban dőlt el a továbbjutás sorsa, szerencsére a magyar együttes javára.

Hirdetés

Nemzeti csapatunk vereséggel kezdte a kontinenstornát, Hollandiától kapott ki három góllal. Portugália ellen aztán sikerült javítani, Máthé Dominik hat másodperccel a vége előtt szerezte a mieink győztes találatát.

Kézilabda-Eb, B csoport (Budapest):
Magyarország–Hollandia 28-31 (10-13)

Portugália–Izland 24-28 (10-14)
Portugália–Magyarország 30-31 (15-14)

Izland–Hollandia 29-28 (15-13)
A csoport állása:
 1. Izland 4 p (+5), 2. Hollandia 2 p (+2), 3. Magyarország 2 p (-2), 4. Portugália 0 p (-5)

Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #kézilabda |
likeold
a fb oldalunkat