Kézilabda

Sorsdöntő meccs vár ma a magyar kézilabda-válogatottra az Eb-n

Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség
Pécskai István
2022.01.18. 10:30

Harmadik csoportmeccsét játssza ma a hazai rendezésű Európa-bajnokságon a magyar férfi kézilabda-válogatott. A mieink a hibátlan mérleggel álló, Portugáliát és Hollandiát is legyőző izlandi válogatott ellen lépnek pályára Budapesten, 18 órakor (M4 Sport).

Gulyás István szövetségi kapitány csapatának mindenképpen győznie kell, legalább két góllal, hogy a 20:30-kor kezdődő Hollandia-Portugália mérkőzés eredményétől függetlenül is kiharcolja a középdöntőbe való továbbjutást. Amennyiben a magyar csapat egy góllal győz, továbbjutásához a hollandok pontvesztése is szükséges Portugália ellen. Továbbjuthatunk döntetlennel is, amennyiben Portugália legyőzi Hollandiát, ugyanakkor a mieink egyértelműen azzal a céllal lépnek pályára a teltház előtt, hogy diadalmaskodjanak.

A magyar és az izlandi válogatottnak van közös múltja: összesen 21 tétmérkőzésen csaptak össze egymással korábban a felek. Legutóbb az előző, svédországi kontinensviadal csoportkörében találkoztak egymással, akkor férfi válogatottunk hat góllal bizonyult jobbnak Izlandnál. Természetesen kihagyhatatlan a két csapat történelméből a 2012-es londoni olimpia negyeddöntője, amely drámaian alakult, s kétszeres hosszabbításban dőlt el a továbbjutás sorsa, szerencsére a magyar együttes javára.

Nemzeti csapatunk vereséggel kezdte a kontinenstornát, Hollandiától kapott ki három góllal. Portugália ellen aztán sikerült javítani, Máthé Dominik hat másodperccel a vége előtt szerezte a mieink győztes találatát.

Kézilabda-Eb, B csoport (Budapest):
Magyarország–Hollandia 28-31 (10-13)

Portugália–Izland 24-28 (10-14)
Portugália–Magyarország 30-31 (15-14)

Izland–Hollandia 29-28 (15-13)
A csoport állása:
 1. Izland 4 p (+5), 2. Hollandia 2 p (+2), 3. Magyarország 2 p (-2), 4. Portugália 0 p (-5)

Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #kézilabda |