Sorozatban hatodik meccsét kiütéssel nyerte meg az ETO

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.03.30. 18:02

A Simple Női Liga 17. fordulójában hosszú idő után újra hazai környezetben lépett pályára az ETO FC női labdarúgó-csapata.

A válogatott szünet előtti utolsó bajnoki fordulóban újra hazai pályán játszott az ETO, amely továbbra is nélkülözte négy sérült, válogatott játékosát Kocsán, Vida, Frajtovic és Nagy F. személyében. A válogatott szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra a sérült Nagy Fanni helyett a szintén győri Öreg Cintiát hívta be a jövő heti összetartásra, illetve az Azerbajdzsán és Törökország elleni Európa-bajnoki selejtezőkre, így továbbra is hát ETO-játékos lesz a keret tagja.

Nagy lendülettel kezdték a győri hölgyek a találkozót, az 5. percben White vette le a labdát, a védője lerántani se tudta, az amerikai csatár tizenöt méterről, félfordulattal óriási gólt lőtt 1-0. A 7. percben remek győri akció futott a jobb oldalán, Vachter beadását Süle közelről a kapufára lőtte. A 18. percben McCarthy húzott el a bal szélen, beadását Vachter közelről lőtte mellé. A 22. percben viszont már nem hibázott Vachter, Savanya és McCarthy baloldali akcióját követően került támadónk elé a labda, aki egy szép cselt követően lőtt a kapuba 2-0.

A 26. percben Savanya remek baloldali beadását White pörgette a kapuba 3-0. A 32. percben az addig is remekül játszó McCarthy lövésre szánta el magát, és tizennyolc méteres bombája a léc alá vágódott 4-0. A 37. percben White megsérült, a szakmai stáb jobbnak látta, ha nem kockáztatják a csatár játékát, helyére Ladhani lépett pályára. A 45. percben éppen a kanadai légiós került főszerepbe, betört a tizenhatoson belülre, ahol buktatták, a megítélt büntetőt viszont kihagyta. Az első félidőben egyértelmű fölényben játszott a hazai csapat, sorozatban alakítottuk ki a helyzeteket, végül is elmondható, hogy már ekkor eldőlt a mérkőzés.

Fordulás után Öreg percei következtek, a 47. percben szép szóló után tízméteres lövése kötött ki a jobb alsó sarokban 5-0. Az 51. percben szintén a jobboldalon futott az akciónk, Süle szépen sarkazott Öreg elé, akinek lövése a rövid sarokba csapódott 6-0. Nem állt le továbbra sem a henger, az 55. percben egy hazai akciót követően kavarodás alakult ki a vendég kapu előtt, leggyorsabban Vachter reagált, aki közelről a hálóba helyezett 7-0. Az 59. percben az agilisan futballozó McCarthy szánta el lövésre magát, a labda a felső lécen csattant. A 61. percben a csereként beállt Sali húszméteres lövése vágódott a hálóba 8-0. A 90. percre is maradt még esemény, Ladhani mentett meg egy labdát, szép cselekkel tört kapura, lövés helyett ezúttal tovább passzolt, így oda lett az újabb nagy lehetőség.

Végig nagy fölényben futballozott az ETO a Szeged ellen, és ilyen arányban is megérdemelten nyert. A csapat válogatott játékosai 10 napig edzőtáborban lesznek, illetve két találkozón lépnek pályára, a többiek pedig készülnek a folytatásra, amely legközelebb két hét múlva a sereghajtó Fehérvár otthonában lesz. Nagyon fontos, hogy a jelenlegi sérült játékosok ebben az időszakban minél előbb felépülhessenek.

ETO FC Győr – KÉSZ-St. Mihály-Szeged 8-0 (4-0)
Győr, ETO Park. V.: Bognár R. (Dévai, Colbers).

ETO FC Győr: Borok (Spilenberg 70’) – Öreg, Kovács L., Nagy Sz. (Szabová 57’), Savanya, Süle (Petrovics 70’), Zágonyi (Sali 57’), Horváthová, McCarthy, White (Ladhani 37’), Vachter. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Szeged: Krstovic – Futaki, Papp (Jovanovic 67’), Sajti, Juhász, Knezevic, Malesevic, Ónodi, Horváth L. (Balázs 67’), Trbojevic, Németh Zs. Vezetőedző: Vajda Fandjo.

Gsz.: White (5’, 26’), Vachter (22‘, 55’), Öreg (48’, 52’), McCarthy (32’), Sali (61’).

Dörnyei Balázs:Egy kissé felforgatott összeállításban léptünk pályára, főleg a védelemből hiányoztak játékosok. Ez megint egy új csapat volt, de remek mentalitással és jó szellemiséggel szálltunk bele a mérkőzésbe, ahol hamar tudatosítottuk az ellenféllel, hogy ma itt nem lesz esélye. Örülök neki, hogy sok szép akciónk volt, sokféle gólt rúgtunk, köztük olyat is, ami akár a forduló gólja is lehet. Elégedettek lehetünk az eredménnyel, a játékkal és azzal is, hogy nem kaptunk gólt. Úgy megyünk el válogatott szünetre, hogy egymás után hat meccset nyertünk, ami úgy gondolom, bármely csapatnak becsületére válna.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás | #Simple Női Liga |