Solberg különleges triplája

Pécskai István O. Jakócs Péter
2023.02.01. 16:25

Egészen különleges volt az MTK elleni bajnoki mérkőzés Silje Solberg számára. A Győri Audi ETO KC norvég válogatott kézilabdakapusa még sokáig emlegetheti a találkozót, hiszen a védései mellett három góllal járult hozzá a zöld-fehérek 31-25-ös győzelméhez

A világbajnok és Eb-győztes Solberg pályafutása során előfordult már, hogy gólt szerzett egy mérkőzésen, de triplázni korábban még egyszer sem tudott.

„Nagyon jól éreztem magam a lefújás után, hiszen 100 százalékos hatékonysággal lőttem be a helyzeteimet. De a legfontosabb az volt, hogy jó munkát végeztünk mint csapat, főleg a meccs első 20 percében. Kemény volt a védekezésünk, ez pedig az én dolgom is megkönnyítette a kapuban. Gyakorlatilag ebben a periódusban el is döntöttük a meccset” – nyilatkozta a kapus a Győr+ Médiának.

Solberg hozzátette, csapattársai is nagyon boldogok voltak a nem mindennapi teljesítménye miatt.
„A lányok nagyon örültek nekem. A győzelem két fontos pontot jelentett, de az is lényeges volt, hogy az üres kapus gólokkal válaszoltunk az ellenfél hét a hat elleni játékára. Egyébként szoktam az edzéseken is gyakorolni ezeket a lövéseket, főleg amikor a lányok éppen vizet isznak, és pihennek. De akkor általában elrontom őket, szóval nagyon örülök, hogy az MTK tökéletesen sikerült mindhárom kísérlet” – fogalmazott Solberg.

Az ETO KC szerdán este 18.00-órától a Mosonmagyaróvárral játszik megyei rangadót idegenben.

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC |