Soha nem adja fel az ETO paraguayi támadója

Pécskai István eto.hu
2023.01.22. 18:41

Nicolás Morínigo személyében magyar felmenőkkel rendelkező, a paraguayi utánpótlás-válogatott támadójával erősítette meg keretét az ETO FC NB II.-es labdarúgócsapata. A csatár célja, hogy jó játékkal és minél több góllal segítse a zöld-fehéreket.

Hogyan kerültél kapcsolatba az ETO-val?

A menedzseremen keresztül értesültem a megkeresésről, ezek után kapcsolatba léptem a klubbal. Végül jól alakultak a tárgyalások, és sikerült megegyeznünk.

Mit érdemes tudni a magyar felmenőidről?

Az anyukámtól hallottam először, hogy a szülei, az én nagyszüleim magyarok voltak, akik Budapesten éltek.

Jártál már korábban hazánkban?

Eddig nem jártam még Magyarországon, ez az első alkalom. Nagyon jók az első benyomások, tetszik az ország, és Győr nagyon szép város.

Mik az erősségeid a futballpályán?

Fizikálisan erősnek tartom magam, ez egy csatár esetében fontos. Emellett a fejjátékomat emelném ki, ami a magasságomból is adódik. A befejezéseket szintén ide sorolnám, és ami nagyon lényeges, hogy soha nem adom fel!

Milyen céljaid vannak az ETO játékosaként?

Sok góllal szeretném segíteni a csapatot a szezon során, hogy a bajnokság végén minél jobb helyen tudjunk zárni. Hosszú távon célom, hogy az ETO-val az élvonalban szerepelhessek, és sikeres legyek Magyarországon.

Az eddigi tapasztalataid alapján miben különbözik a paraguayi és a magyar labdarúgás?

Talán elsőre a magyar foci gyorsabbnak tűnik, mint a paraguayi, de majd a meccseken szerzett tapasztalatok alapján tudok majd erről beszélni.

A paraguayi utánpótlás-válogatottban szerepeltél. Felnőtt szinten elképzelhető, hogy elfogadnád a magyar válogatott meghívóját?

Ezzel egyelőre nem foglalkozom, jelenleg csak az ETO-ra koncentrálok. A legjobbat akarom a klubnak, ezáltal a legjobb játékomat szeretném nyújtani a pályán.

A családoddal együtt érkeztél Magyarországra?

Nem, a családom nem jött velem, egyedül érkeztem. Szeretnék gyorsan beilleszkedni, és minél előbb megismerni a várost, amiben a csapattársaim és a stáb nagyon segítőkészek.

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #interjú | #labdarúgás |