Cselgáncs Grand Slam

Sipőcz és Ungvári is a csapatban

Fotó: ifj.org
Győr+
2022.07.09. 08:35

A tervek szerint harminc cselgáncsozó, köztük három győri képviseli a magyar színeket a hétvégi budapesti olimpiai kvalifikációs Grand Slam-tornán.

A nevezések száma meghaladta a négyszázat, és legalább 69 ország küldi el legjobbjait a Papp László Sportarénába, ahol már a 2024-es párizsi játékok kvótáiért lehet pontokat gyűjteni. A magyar válogatott vezérkara, Murakami Kijosi technikai igazgató, Ungvári Miklós férfi-, és Braun Ákos női szövetségi kapitány döntése nyomán a keretben sok fiatal kap lehetőséget, a rendező jogán ugyanis Magyarország minden súlycsoportban négy főt indíthat – számol be a judoinfo.hu, valamint a Győri Atlétikai Club (GYAC) honlapja.

A viadal mindhárom napján éremesélyes magyar versenyzőnek lehet szurkolni. A pénteki nyitónapon a kétszeres Grand Slam-győztes, olimpiai ötödik Pupp Réka, szombaton a háromszoros Eb-bronzérmes, Grand Slam-győztes Ungvári Attila (GYAC), az Európa-bajnok Karakas Hedvig és a legutóbbi, ulánbátori GS-versenyen bronzérmes Varga Brigitta, vasárnap pedig az olimpiai bronzérmes, ugyancsak Grand Slam-győztes Tóth Krisztián, valamint a hatszoros korosztályos Európa-bajnok Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE) lesz a „húzónév” a hazaiak közül.

Ungvári Attila és Sipőcz Richárd mellett Vida András (GYAC) is a győri színeket képviseli a judós világeseményen, ahol a hölgyek között Gyertyás Rózának, a koroncói Tutti Judó Klub kiválóságának is drukkolhatunk.

Lesznek ugyanakkor neves hiányzók is, sérülése miatt nem lehet ott a mezőnyben az Európa-bajnoki bronzérmes Özbas Szofi, ahogyan a sérüléséből felépülő, junior világbajnok Sáfrány Péter sem áll még készen a bevetésre. A nézők számára ingyenes lesz a belépés a Grand Slam-viadalra, a jegyekhez előzetes regisztráció útján lehet hozzájutni a Magyar Judo Szövetség felületén.

Kapcsolódó témák: #cselgáncs | #GYAC |