Futsal Eb-selejtező

Sima vereség Kazahsztántól

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.04.06. 16:57

A magyar futsalválogatott 6-1-re kikapott a vendég kazah csapattól az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi játéknapján.

A Sterbinszky Amália Sportcsarnokban rendezett találkozón a jóval esélyesebb és a kvartettet százszázalékos teljesítménnyel vezető kazahok már tíz perc után 3-0-ra vezettek, a szünetig pedig négyre nőtt a különbség egy öngóllal. A magyarok becsületgólját 0-5-ös eredménynél Dróth Zoltán szerezte.

Turzó József szövetségi kapitány együttese a mostani kudarccal öt mérkőzés után két győzelemmel és három vereséggel a második helyen áll. A négyes utolsó találkozójára egy hét múlva Minszkben kerül sor, ahol eldől, hogy a magyarok vagy a szintén hatpontos fehéroroszok végeznek másodikként.

A nyolc darab négyes csoport első helyezettje, valamint a hat legjobb második kijut az Európa-bajnokságra, a két legrosszabb csoportmásodik pedig novemberben rájátszásban dönt az utolsó Európa-bajnoki helyről.

A 2022-es kontinensviadalnak Groningen és Amszterdam ad otthont január 19. és február 6. között. A hollandok rendezőként automatikusan résztvevők.

Futsal Eb-selejtező, 5. csoport:

Magyarország-Kazahsztán 1-6 (0-4)
a magyar gólszerző: Dróth (25.)

A csoport állása: 1. Kazahsztán 12 pont/4 mérkőzés,
2. Magyarország 6/5,
3. Fehéroroszország 6/5,
4. Izrael 3/4
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Kapcsolódó témák: #magya válogatott |