A Rába ETO SE szakosztályai – Sportlövészet

Sikersportág immár zöld-fehérben

Fodor László Fotó: Rába ETO sportlövőszakosztály
2024.05.05. 12:15

Győr sportéletének egyik zászlóshajója minden kétséget kizáróan a sportlövészet. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a közel száz világbajnoki és Európa-bajnoki érem, amit az elmúlt harminc évben győri versenyzők szereztek különböző világversenyeken. Az ETO sportlövőszakosztályának élén az a Laczik Zsolt áll, aki korábban már két győri lövészklub megalapításánál közreműködött.

„Már van tapasztalatom egy szakosztály elindításában, hiszen a ’80-as években édesapám, Laczik László állhatatos munkájának eredményeként indítottuk el a Győri Lövészklubot, majd később a Kisalföldi Lövészklub elstartolásánál is segédkeztem” – meséli Laczik Zsolt.

Győr egyik büszkesége a sportlövészet, így nagy öröm számunkra, hogy az ETO megalakulásával immár három klubban folyhat a munka. Erre szükség is van, hiszen a sportág népszerűsége töretlen, szerencsére nincs szükségünk arra, hogy toborzókon próbáljuk növelni a tagságot. Az utánpótlás-nevelés elsősorban a két lövészklubban folyik, zöld-fehérben pedig azok a versenyzők szerepelnek, akik már nagyobb célokért küzdenek. A Rába ETO jelenleg három válogatott versenyzővel büszkélkedhet. Klubunk színeit képviseli a futócéllövő szakág legendája, Sike József, aki világversenyeken összesen 103 érmet szerzett. A pisztolyosoknál a junior nemzeti csapat tagja Szurdi Levente és Laczik Dávid. Utóbbi a válogatóversenyek eredményei és az edzőbizottság javaslata alapján tagja lett a júniusi, eszéki Európa-bajnokságra utazó keretnek. Úgy érzem, hogy a közel száz világbajnokságon és Európa-bajnokságon nyert érmünkkel és a tucatnyi jelenleg is érvényben lévő országos csúccsal feltétlenül ott vagyunk a legsikeresebb győri sportágak között. Az egyesületekben dolgozók elkötelezettsége és kitartása mindig kiemelkedő teljesítményt eredményezett, amely nemcsak a város, hanem az ország sportéletében is figyelemre méltó. Az új szakosztály megalakulásával mindenki jól járt, Győr megerősíti pozícióját a sport terén, miközben a lövészet hagyományait és sikereit viszi tovább a nagy múltú klub keretein belül.”

Kapcsolódó témák: #rába eto se | #sportlövészet |