GYAC

Sikeres sportévkezdés

Győr+
2020.01.19. 09:44

A GYAC közel 180 nevezővel rendezett fedett pályás atlétikai versenyt nemrég az Olimpiai Sportparkban.

„Horváth Márk eredménye az összes versenyszámot figyelembe véve is kiemelkedő volt, a Győri AC versenyzője 17,56 méterre lökte a súlygolyót, ez az eredmény jobb, mint a 2020-as Ifjúsági Európa-bajnokság kvalifikációs szintje” – mondta a GYAC klubmenedzsere, az atléták szakosztályvezetője, Petrahn Barbara.

60 méteres sprintben a GYAC-os Sipos Rajmund 7,16 mp-es idővel nyerte a junior fiúk versenyét, így a magyar ranglista 2. helyére lépett, ugyanebben a korosztályban Simon Virág a Horn-Bercsényi DSE sprintere szintén egyéni csúccsal győzött. A Békéscsabai AC súlylökője, a világbajnok, olimpiai bronzérmes Márton Anita 18,03 méteres dobással magabiztosan nyert a Maximus SE sportolója, Weiland Violetta (15,22) és az SZVSE atlétája, Losonczi Blanka (12,86) előtt.

„Nem számítottam ilyen eredményre. Az volt a cél, hogy 17,50 körül dobjak, de erre több mint fél métert sikerült rátenni, örülök neki. Karácsony előtt két hetet Békéscsabán táboroztunk, a két ünnep között pedig itt, Győrben készültünk. Mindent figyelembe véve, az alapozás kiválóan sikerült” – mondta Márton Anita, aki kemény év elé néz, hiszen a hazai versenyek mellett fedett pályás világbajnokság lesz Kínában, szabadtéri Európa- bajnokság Párizsban, és a csúcs, a tokiói olimpia.

„Nagyon bizakodó vagyok, fizikálisan minden rendben, és ha a technikát összerakjuk, akkor nem lehet akadálya a sikeres szereplésnek.” Amíg a nagyok Győrben, addig a legfiatalabb korosztály Mosonmagyaróváron mutathatta meg tudását a Sport XXI-es teremversenyen. Az U13-as korosztályban a Győri AC „sárga csapata” mindössze fél ponttal lemaradva az első helyezett mögött a 2. helyen végzett, a „zöld csapat” pedig a 8. helyet szerezte meg. Az U 11-es korosztályban az 5. és 7. helyen zártak a GYAC-osok.

Kapcsolódó témák: #GYAC | #Helyi sport |