Sikeres műtéten esett át Kovacsics Anikó

MTI Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
2023.08.23. 11:50

Sikeres műtéten esett át Kovacsics Anikó, a Győri Audi ETO KC korábbi, a Ferencváros jelenlegi kézilabdázója. A kilencszeres magyar bajnok, tizenkétszeres Magyar Kupa-győztes, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes irányító vállát a 2021-es olimpia után operálták meg, a visszatérést követően egyre jobb teljesítmény nyújtott, ez követően sérült meg újra májusban a Debrecen elleni bajnoki mérkőzésen.

,,A sérüléskor kicsit megállt körülöttem minden, volt egy kis holtidő arra, hogy végiggondoljam, mit szeretnék” – fogalmazott a fradi.hu-nak Kovacsics, aki alaposan körbejárta a lehetőségeit és az esélyeket arra, hogy folytathassa a játékot.

A klub mellett a környezete is nagyon támogatta abban, hogy megtalálja azt az opciót, amelynek segítségével még kézilabdázhat.

,,Amikor pedig a Hollandiában végzett vizsgálatok után teljes magabiztossággal vázolták előttem a műtét és a rehabilitáció menetét, illetve azt, hogy valóban orvosolható a probléma, eldöntöttem: belevágok” – jelentette ki a 31 esztendős játékos, aki a műtét, valamint a rehabilitáció sikeres elindítása miatt heteket töltött Hollandiában.

A beavatkozás jól sikerült, amint felidézte, szinte fájdalom nélkül telt az a nap, másnap elkezdődött a mobilizáció, két napra rá pedig a passzív mozgatás.

,,Rengeteget dolgozom vele, két hét telt már el, a tapasztalataim kiválóak és maximálisan bízom azokban, akiknek a felügyelete alatt vagyok” – emelte ki.

Kitért rá, hogy szerdától folyamatos kontroll alatt otthon folytatja a rehabilitációt, és többször kell még kiutaznia Hollandiába.

,,A sérüléskor nagyon mélyen voltam lelkileg, de most már pozitívan látom a jövőt, motivált vagyok, és a magam részéről mindent megteszek, hogy minél előbb a pályán lehessek” – szögezte le Kovacsics.

Kapcsolódó témák: #kézilabda | #sérülés |