Sikeres évet ünnepeltek az ETO fiatal focistái

Pécskai István eto.hu
2022.12.19. 15:21

Megtartotta évzáró, karácsonyi ünnepségét a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia és az ETO FC. Az eseményen korosztályonként kiosztották a legjobb játékosoknak járó trófeákat. Átadták a Fehér Miklós-díjat is, amelyet ebben az esztendőben a felnőttcsapatban alapembernek számító Tuboly Máté érdemelt ki.

A rendezvényen Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester is köszönetet mondott az ifjú győri focistáknak.

Nagy örömmel vettem részt az eseményen. Jó volt találkozni az ETO-családhoz tartozó fiatal játékosokkal, akik közül reményeim szerint idővel többen majd az első csapat keretét is erősíthetik. Fontos, hogy a karácsony közeledtével megköszönjük nekik az egész éves fáradozásukat. A korosztály legjobbjai díjat is kaptak, ami további motivációt jelenthet nekik az elkövetkezendő időszakra” – árulta el Radnóti Ákos a Győr+ Médiának.

Az alpolgármester úgy véli, a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia jó kezekben van, megfelelően alakul a klub utánpótlása.

„Az új vezetőség érkezése pozitívum, és ez látszik a korosztályos eredményeken is. Győri játékosok is erősítik az utánpótlás-válogatottakat, ami mindenképp biztató a jövőre nézve. A városvezetés ugyanúgy gondolkodik, mint az ETO vezetősége, szeretnénk, ha minél több győri kötődésű, saját nevelésű játékos futballozna az első csapatban. A szakmai háttér adott a fejlődéshez. A felnőttegyüttessel szemben pedig türelmesnek kell lennünk. Az NB II. mezőnye rendkívül erős, az ETO csapata nagyon fiatal, de a fejlődés már az őszi szezonban is jól látható volt a játékon. Az ETO-nak az első osztályban van a helye, s a klubnál mindenki azért dolgozik, hogy sikerüljön kivívni az élvonalba jutást” – tette hozzá Radnóti Ákos.

Kapcsolódó témák: #díjátadás | #ETO FC Győr | #évzáró | #Radnóti Ákos |