Válogatott sikerek után tértek vissza az ETO női focistái

Győr+ Fotó: O. Jakócs Péter
2023.04.13. 19:08

Tíz nap után, ma délelőtt edzett együtt újra az ETO FC Győr NB I-es női labdarúgócsapata. A zöld-fehérek együtteséből, az úgynevezett FIFA-napokon, nem kevesebb, mint tizenkét játékos volt érdekelt a különböző válogatottaknál.

Természetesen elsődlegesen ki kell emelni a magyar felnőtt válogatottat, amely hat ETO-játékossal – Kovács Laura, Süle Dóra, Öreg Cintia, Vida Boglárka, Németh Loretta, Siklér Kinga – a soraiban, a gyirmóti Alcufer-stadionban, kétszer is legyőzte Izrael válogatottját. Ráadásul az első mérkőzésen Süle bombagólt lőtt, míg a második találkozón Kovács L. talált a kapuba, utóbbinak ez volt az első gólja a nemzeti együttesben. A magyar u19-es válogatott Portugáliában szerepelt EB-selejtezőn, ahol a portugál és a francia csapattól ugyan vereséget szenvedett, ám Románia legyőzésével biztosította helyét az A-ligában. A fiataloknál két győri labdarúgó, Borók Dorina és Savanya Csilla is meghatározó szerepet töltött be.

Az ETO légiósai közül Herczeg Andrea a román válogatottban szerepelt (Szlovénia és Marokkó volt az ellenfél), Hanna Koziupa a fehérorosz csapatban, az orosz válogatott ellen lépett pályára, Tamila Khimych az ukrán válogatott tagjaként Észtországban játszott, míg a jamaicai válogatottban érdekelt Tiffany Cameron, Angliában szerepelt klubcsapatok ellen. Az említettek válogatottjai eredményesek voltak, így a győri futballisták pozitív élményekkel térhettek vissza klubjukhoz, és ami még ennél is fontosabb, egészségesen!   

Dörnyei Balázs vezetőedző is alig várta már, hogy a teljes keretnek tartson foglalkozást, ami remekül sikerült, hiszen a szakadó esőben is láthatóan nagy kedvvel edzettek a lányok, akik szombaton, a Simple Liga 17. fordulójában, Diósgyőrben küzdenek majd az újabb pontokért. 

Hamarosan egyébként fontos bejelentések várhatóak a klub részéről, a csapat jövőjét illetően.

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás | #női foci |