Shotokan karate világbajnokság Győrben

Nagy Roland Illusztráció: depositphotos.com
2023.08.17. 11:27

Augusztus 25-e és 27-e között az Audi Aréna Győr ad otthont a Shotokan Karate Világbajnokságnak. A sportág nemzetközi szövetségét 1978-ban alapították, a szervezet három évente rendezi meg a vb-t, a győri a tizennegyedik lesz a sorban.

A legutóbbi Európa-bajnokságon Hollandiában tizennégy aranyéremmel Dánia mögött a második helyen végzett Magyarország az összesített éremtáblázaton. A korábbi sikerek is hozzájárulhattak ahhoz, hogy a tokiói székhelyű világ szövetség úgy döntött, Magyarországra már másodszor lehet házigazdája az eseménynek, ilyenre korábban még nem volt példa. A világbajnokság programjában az első napon, pénteken a master és az utánpótlás korosztályok küzdelmeit rendezik, szombaton az U18, és az U21-es korcsoportok mellett a felnőttek versenyeit is láthatják a nézők, míg vasárnap a csapat mérkőzések következnek.

A rendezvényre ingyenes a belépés, de ez regisztrációhoz kötött, ez a felület az skif2023.hu honlapon elérhető. A vb-ről Lovász György, a Shotokan Karate-Do International Federation magyarországi szövetségének elnöke beszélt a Győr+ Rádióban. 

Az esemény részletei: https://gyorprojekt.hu/shotokan-karate-vb?

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #karate | #világbajnokság |