Sérültek és egészségesek sportnapja

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2019.10.08. 18:14

A Méhecske Közhasznú Alapítvány újraálmodott Győrbe egy nagy sportprojektet.

Az alapítvány motorja Székely Márta, az álmodozó, aki mindig tervez, ötletel, és nemes célokat tűz ki maga elé. A szervezet egyébként is szerencsés, hiszen olyan tagok – tiszteletbeli tag és Jószolgálati nagykövet – támogatják munkáját, akikre mindig számíthat. 

A már régen dédelgetett, álom október 12-én megvalósul az Olimpiai Sportparkban, ahol rendhagyó módon közel 15 sportág mutatkozhat be. Minden sportágban az állomásokon szakedzők, sportolók, olimpikonok várják az érdeklődőket.  

A program neve a Parasportág Ízelítő: itt olyan sportágakkal ismerkedhetnek meg a sérültek, amelyek paralimpiai számok is. A reményt abban látja Márta, hogy ezúton több sérült kap egy kis önbizalmat a sportoláshoz, s talán paralimpián is részt vehetnek egyszer. De a rendezvény az egészséges gyermekeket is várja, itt ők is válogathatnak a sportágak közül a gyerek és szüleik, hogy eldönthessék, melyik áll a lurkókhoz a legközelebb. Sőt, akár a felnőttek is  kipróbálhatják a sporteszközöket.

Sportolni nagyon fontos az életünkben, sok mindenre megtanít: az időgazdálkodásra, az összpontosításra, nyerni, veszíteni, kitartani, alázatra nevel, önismeretet fejleszt, önbizalmat ad, segít alkalmazkodni, elfogadni, beilleszkedni, és felállítani egy fontossági sorrendet az életben. 

A Parasportág Ízelítő megnyitója október 12-én, 10 órakor lesz az  Olimpiai Sportparkban, de reggel 9 órától már lehet regisztrálni: egy pecsétgyűjtő lapot kap mindenki, és aki összegyűjti a pecséteket, az a végén jelképes ajándékban részesül.

Forrás: Méhecske Közhasznú Alapítvány

Kapcsolódó témák: #Olimpiai Sportpark |