Úszó ob

Sebestyén Dalma legyőzte Hosszú Katinkát

Fotó: MTI/Kovács Tamás
MTI
2022.04.20. 19:57

Sebestyén Dalma szolgáltatta a debreceni úszó országos bajnokság szerdai nyitónapjának legnagyobb szenzációját, mivel 200 méter vegyesen nagy csatában legyőzte a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát.

A győriek versenyzője óriási hajrával, egyéni csúcsától (2:11.87) nem sokkal elmaradva, 2:12.20 perccel mindössze egyetlen századdal előzte meg a szám világcsúcstartóját és világbajnoki címvédőjét, aki a tavalyi, tokiói olimpia óta mindössze másodszor versenyez.

Férfi 100 méter gyorson a 200 méter pillangó olimpiai bajnoka, Milák Kristóf gyorsabbnak bizonyult az országos csúcstartó Németh Nándornál, aki a tokiói olimpián ebben a számban 57 év elteltével első magyar döntős volt.

Női 100 méter gyorson a 16 esztendős Pádár Nikolett új egyéni és korosztályos rekorddal, 54.85 másodperccel diadalmaskodott. Ez hat tizeddel marad el a világbajnoki A szinttől (54.25), viszont ezzel az úszással a legjobb B szintessé lépett elő, így jó esély van rá, hogy ott lehet a Duna Arénában két hónap múlva sorra kerülő eseményen.

Kapcsolódó témák: #úszás |