Sebestyén Dalma hetedik, Hosszú Katinka nyolcadik 200 méter vegyesen

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
MTI
2022.08.16. 19:03

Sebestyén Dalma hetedik, Hosszú Katinka pedig nyolcadik helyen végzett 200 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokság keddi napján.

Hosszú Katinka, a háromszoros olimpiai bajnok 2:14.37 perces idővel ért célba, a szám másik magyar versenyzője, Sebestyén Dalma 2:13.45-tel zárt.

Az elődöntőben Hosszú a harmadik, Sebestyén pedig a nyolcadik időt érte el, az azonban hamar kiderült, hogy előbbi megközelíteni se tudja egy nappal korábbi teljesítményét, így a dobogóért folytatott harcban egyik magyar sem lesz érintett. Hosszú közel két másodperccel maradt el hétfői idejétől, így még honfitársa is előtte végzett.

A számot végül címét megvédve az izraeli Anastasya Gorbenko nyerte 2:10.92 perces idővel.

    Eredmények:
    női 200 m vegyes, Európa-bajnok:
    ——————————–
   Anastasya Gorbenko (Izrael) 2:10.92 perc
2. Marrit Steenbergen (Hollandia) 2:11.14
3. Sara Francheschi (Olaszország) 2:11.38
…7. SEBESTYÉN DALMA 2:13.45
…8. HOSSZÚ KATINKA 2:14.37

Sebestyén Dalma csalódottan, a könnyeivel küzdve nyilatkozott az M4 Sport kamerája előtt a futam után:

„Semmit sem hagytam az úszásban, nagyon elfáradtam, próbáltam magamra figyelni, ami most így sikerült. Csalódott vagyok. Erre tettem fel mindent, a kétszáz pillangótól visszaléptem, de sajnos ezt nem ilyen áron képzeltem. Köszönöm a szurkolást. Nagyon sokat jelent nekem ez a kétszáz vegyes, mert a szüleim itt drukkolnak a lelátón, és világversenyen még nem láttak külföldön, úgyhogy ez különleges nekem nagyon” – mondta elérzékenyülve az M4 Sportnak Sebestyén – számolt be róla a Nemzeti Sport.

A Sebestyén Dalmához hasonlóan győri színekben versenyző Szabó Szebasztián nem jutott fináléba 50 méter gyorson a római úszó Európa-bajnokság keddi napján, mivel az elődöntőben a 14. időt érte el.

Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #sport | #úszás |