Schäfer András az Union Berlinhez igazolt

Fotó: mlsz.hu
Pécskai István
2022.01.21. 14:14

A magyar labdarúgó-válogatott középpályása, Schäfer András a német élvonalban az ötödik helyen álló Union Berlinhez szerződött. A szlovák DAC-ot elhagyó focistát a berliniek mellett az Arminia Bielefeld is szerette volna megszerezni, a futballista végül a fővárosiak mellett döntött.

A 22 esztendős, 15-szörös magyar válogatott középpályás 2020 januárja óta erősítette a dunaszerdahelyi DAC együttesét, az előző szezonban 30 mérkőzésen lépett pályára, és csapata alapemberévé vált. Emellett tagja volt a magyar válogatott 2021-es Európa-bajnoki keretének. Marco Rossi szövetségi kapitány mindhárom csoportmeccsen bevetette, s Münchenben gólt szerzett a németek elleni találkozón (2-2).

Az Union Berlin nem közölte, hány évre írt alá Schäfer, ugyanakkor németországi sajtóhírek szerint a magyar válogatott középpályás hosszú távú megállapodást kötött a klubbal, amelyben majd a 13-as számú mezben szerepel.

„Régóta figyelemmel követtük Andrást. Nagyon tetszik a mentalitása, a labdával való bátor játéka, és feltűnt, milyen fejlődőképes. Fiatal, ambiciózus játékos” – fogalmazott Oliver Ruhnert ügyvezető igazgató.

Schäfer átigazolása azt jelenti, hogy Sallai Rolanddal (Freiburg), Szalai Ádámmal (Mainz), Dárdai Mártonnal (Hertha), Gulácsi Péterrel (Leipzig), Szoboszlai Dominikkal (Leipzig) és Willi Orbánnal (Leipzig) együtt immáron hét magyar játékosa van a német első osztálynak.

Kapcsolódó témák: #átigazolás | #labdarúgás |