Labdarúgás

Rutinos kapussal bővült az ETO FC kerete

Fotó: ETO FC Facebook
Győr+
2022.07.15. 17:22

Kovácsik Ádám személyében rutinos kapussal erősödött az ETO FC kerete. A 31 esztendős, egyszeres felnőttválogatott hálóőr Fehérvárról teszi át székhelyét Győrbe, ahol nagy erőssége lehet a csapatnak.

A MOL Fehérvár FC csapatától, egy évre kölcsönbe érkező Kovácsik Ádám nagyon fiatalon, 16 évesen került ki Olaszországba a Ferencvárosból, ahol először a másodosztályú Reggina kötelékébe tartozott, ahol felkészülési mérkőzésen a felnőttek között is bemutatkozott. Ezután kölcsönben szerepelt több olasz együttesben, majd 2015-ben hazatért, és a Fehérvár kapusa lett, ahol bajnok és kupagyőztes lett, emellett védhetett az Európa Liga csoportkörében is. A nemzeti csapatoknál is számításba vett hálóőr tagja volt az Egyiptomban bronzérmet szerzett U20-as válogatott keretének, majd Bernd Storck irányítása alatt meghívót kapott a Lettország és Portugália ellen készülő keretbe, ahol ugyan pályára nem lépett, de egy barátságos mérkőzésen, Luxemburg ellen ő állt a kapuban címeres mezben.

A rutinos kapus most Győrben szeretne maradandót alkotni, és bízik benne, hogy nagy sikereket ér el zöld-fehér mezben. “A sérülésem után kevesebbet tudtam védeni, most újra játékba szeretnék lendülni – kezdte Kovácsik Ádám. – Szeretném minél jobb helyezéshez segíteni az ETO-t, ami egy nagyon patinás, nagy múltú egyesület. Egy komoly kihívás lesz ez nekem, meg szeretném mutatni, hogy ugyanolyan teljesítményre vagyok képes, mint a sérülésem előtt. Ha ez sikerül, remélem itt is meg fognak szeretni, és együtt érhetünk el sikereket.”

Tímár Krisztián ismeri a kapust, tudja, hogy mire számíthat és mit várhat el tőle. “Nagyon örülök, hogy Kovácsik Ádámot sikerült leigazolnunk, véleményem szerint a csapatnak nagy erőssége lehet” – mondta Tímár Krisztián. “A sérülése előtt válogatott kerettag volt, a Fehérvárral nemzetközi kupában is szerepelt, úgy gondolom, olyan stabilitást adhat az együttesnek, ami nagyon fontos lesz számunkra a szezon során.”

Szöveg: ETO FC

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #labdarúgás |